Deze flappen zijn gevuld met varkenshaas en heksenkaas tomaat basilicum. Ohja en een beetje mozzarella. Eigenlijk wilde ik de ‘gewone’ smaak er in doen, maar die was op in de supermarkt. Gelukkig heeft Danny wel de tomaat-basilicum versie mee genomen, wat achteraf veel lekkerder was.

Dit recept is voor de airfryer, maar in de oven kan je het ook prima maken. Wij hebben er sla bij gegeten en wat aardappelkroketjes. 1 varkenshaas flap per persoon was meer dan genoeg.

Met dit recept maak je 4 flappen.

 

Print

Varkenshaas flappen

Ingredienten:

  • 4 plakjes Bladerdeeg
  • 250 gr. varkenshaas
  • 2 el Heks'nkaas tomaat-basilicum
  • 1 ei
  • 1/4 mozzarella

Instructies:

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien.

  2. Snijd de varkenshaas en mozzarella in kleine stukjes en meng het met de Heks'nkaas. 

  3. Verdeel de varkenshaas over de 4 plakken bladerdeeg en vouw dicht. Ik maak altijd driehoekjes, maar je kan het ook anders vouwen.

  4. Verwarm de airfryer op 170 graden of verwarm de oven voor op 200 graden.

  5. Klop het ei los en smeer dit met een kwastje op de bovenkant van de flappen

  6. Bak de flappen in de airfryer in 10-12 minuten gaar.
    Bak de flappen in de oven in 20-25 minuten op 200 graden gaar.

 

(Visited 33 times, 2 visits today)