Home ReceptenKoolhydraatarm KHA | Italiaanse wafels

KHA | Italiaanse wafels

Door Jamilla

Afgelopen maandag arriveerde stekker apparaat nummer zoveel. Ach, deze kon er ook nog wel bij. Aangestoken door alle lekkere wafel recepten die ik op Facebook voorbij zag komen, heb ik dus ook een wafelijzer gekocht. (Tristar €24)

Dit recept is goed voor 2 grote wafels. Je kan ze natuurlijk beide op peuzelen, maar ik denk dat het ook lekker is om er wat groenten bij te wokken, of een salade naast te eten.

Ik heb deze wafels zónder amandelmeel of kokosmeel gemaakt. Simpelweg omdat ik niet dol ben op de structuur ervan. Daarvoor in de plaats heb ik hennepzaad genomen. (Verkrijgbaar bij bijv. Kruidvat, AH & Jumbo)

Wat heb je nodig?

  • 1 bol mozzarella
  • 2 eieren
  • 2 flinke eetlepels hennepzaad óf kokosmeel
  • 20gr. Geraspte kaas
  • Oregano naar smaak
  • Peper/zout

Extra:

  • Roomboter
  • Staafmixer
  1. Snijd de mozzarella bol fijn. En doe dit in een kom samen met de 2 eieren. Pureer dit met de staafmixer.
  2. Voeg daarna ook de geraspte kaas, oregano (naar smaak) en de hennepzaad toe. Voeg ook wat zout en peper toe.
  3. Zorg dat je wafelijzer op temperatuur is en bak in enkele minuten de wafels goudbruin.
  4. Zodra de wafels uit het wafelijzer komen, kan je er wat roomboter op laten smelten (optioneel)

You may also like

Geef een reactie

error: Content is protected !!