KHA | Wokgroenten met kip

Door Jamilla

Vandaag hebben we een wokgerecht gegeten vol met groenten. Zoals je waarschijnlijk weet, ben ik de enige die thuis koolhydraatarm eet. Danny & Tess hebben de gewokte groenten met kip ook gegeten, maar dan met rijst natuurlijk 🤗

Als finishing touch heb ik wat ketjap over het geheel gesprenkeld. (Let op; Ketjap is niet KHA)

  • 200-300gr. Kipdijfilet in stukjes
  • 300gr. Broccoli in kleine roosjes
  • 125gr. Champignons in plakjes
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 avocado
  • 1 bouillonblokje (kip of groenten)
  • 1tl sambal (of meer)
  • (Wok)olie

Voor de bloemkoolrijst:

  • Bloemkoolrijst
  • Mascarpone
  • Zout/peper
  1. Bak de kipstukjes goudbruin en voeg daarna de fijngesneden ui toe. Zodra dit gaar is, haal je de kip/ui even uit de pan.
  2. Laat de broccoli gaar worden in een laagje water in dezelfde pan. (Half kopje water)
  3. Voeg daarna de champignons erbij. Ook de kip en ui mogen er weer bij in.
  4. Verkruimel het bouillonblokje erboven. En roer de sambal door het geheel.

Verhit wat boter in een pannetje en bak hierin de bloemkoolrijst zodra dit bijna gaar is kan je wat mascarpone toevoegen maar dat hoeft niet persé. Breng op smaak met zout en peper.

De avocado kan je fijn snijden of in plakjes en als laatste op het bord leggen.

Eet smakelijk!

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!