Yes! Een quiche bodem die in de smaak valt. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo van de baksels met kokosmeel of amandelmeel ben, op de een of andere manier mislukt het, of smaakt het me niet zoals ik verwacht had. Toch nog maar eens proberen en JA! Dit is hem hoor..

 

Let even goed op welke kokosmeel je gebruikt, in sommige soorten zitten behoorlijk veel koolhydraten. Ondanks dat je in dit recept voor een koolhydraatarme quiche bodem maar 40 gram gebruikt, kan het behoorlijk aantikken. Maar als het goed is, eet je niet de hele quiche op, toch?

Dit recept is goed voor een kleine springvorm. (Ik noem het altijd maar een 2 persoonsquiche), wil je een grote vorm bekleden? Verdubbel dan het recept.

Ik zet gelijk het recept voor de vulling erbij, maar deze kan je natuurlijk veranderen. Net wat je zelf lekker vindt erin. Ik vind een quiche Lorraine altijd wel makkelijk. (En lekker)

Let op; je proeft wel echt de kokos in de bodem. Ik vind dat niet zo erg, maar als je er echt niet van houdt dan is deze bodem misschien niet zo handig.

Voedingswaarde

De voedingswaarde zal ik later toevoegen 🙂

__________________________________

Benieuwd naar meer Koolhydraatarme recepten + weekmenu’s? Meld je aan in de onderstaande Facebook groep.

Meld je aan! 

__________________________________

Print

Koolhydraatarme quiche bodem

Ingredienten:

Koolhydraatarme quiche bodem

  • 40 gram kokosmeel
  • 50 gram boter
  • 1 ei
  • eventueel wat zout
  • boter om in te vetten

Vulling quiche

  • 2 uien
  • 150 gram spekjes
  • 2 eieren
  • 170 ml slagroom ongeklopt
  • 50 gram geraspte kaas
  • peper/zout

Instructies:

Quiche bodem

  1. Meng de kokosmeel met de boter. (Zorg dat de boter wat zachter is, dit kan je even opwarmen in de magnetron). Zorg dat het goed gemengd is.

  2. Mix dan het ei erdoor, net zolang tot het ei compleet is opgenomen en je een bal kan vormen. (Het voelt niet echt als deeg zoals we dat kennen van bloem)

  3. Vet de springvorm in met wat zachte boter.

  4. Het deeg is nu klaar en kan in een ingevette springvorm gedrukt worden. Dit doe je gewoon met je handen, of een lepel. Druk het goed uit, zodat het niet te dik is. (Zorg ook dat de zijkant bekleed zijn)

  5. Je kan nu gewoon de vulling meebakken, je hoeft niet eerst het deeg apart te bakken.  Ik heb deze quiche in de airfryer gemaakt op 160graden in 20minuten. In de oven zal het op 180-200 graden in zo'n 30-35 minuten zijn. Zodra de vulling gaar is, is de bodem ook gaar. 

Vulling quiche

  1. Snijd de ui fijn en bak deze samen met de spekjes. Breng op smaak met wat peper en zout. (Niet te veel zout, de spekjes zijn ook al aardig zout). Laat dit rustig 20 minuutjes opstaan.

  2. Meng ondertussen de slagroom, kaas en de eieren door elkaar.

  3. Doe de vulling in de springvorm en giet het slagroom mengsel hier overheen. 

  4. Airfryer: Bak de quiche op 160graden in 20minuten gaar.
    Oven: bak de quiche op 180-200 graden in 30-35 minuten gaar.

(Visited 114 times, 1 visits today)