Bij de Lidl kwam ik een chinese kool tegen. Normaal neem ik dat eigenlijk ook niet mee, maar ach, laten we het eens meenemen. Ik kwam koolrolletjes tegen op internet met tomatensaus, maar ik heb er een kerriesaus van gemaakt. Wat extra champignons en paprika toegevoegd en je hebt een heerlijke kerriesaus wat je eigenlijk ook met wat kip en rijst kan eten. Deze keer heb ik het over de koolrolletjes gedaan.

Dit gerecht is geschikt voor de airfryer en oven. (de airfryer is wel sneller) Eet bij de koolrolletjes aardappeltjes, puree of rijst.

Print

Koolrolletjes met gehakt en kerriesaus

Aantal: 6 rolletjes

Ingredienten:

Koolrolletjes

  • 500 gr Gehakt
  • 1 Chinese kool
  • Zout
  • Sweet chili vlokken

Saus

  • 1 ui
  • 25 gr Boter
  • 25 gr Bloem
  • 300 ml Kippenbouiilon
  • 100 ml Melk
  • 3 schijven Ananas
  • 1/2 groene Paprika
  • 100 gr Champignons
  • 1 tl Kerriepoeder
  • Zout

Instructies:

Koolrolletjes

  1. Kook de koolbladeren (6stuks) 2 minuten.
  2. Kruid het gehakt met de sweet chili vlokken en het zout.
  3. Verdeel het gehakt in 6 rolletjes gehakt en leg dit in de kool bladeren. Rol de bladeren vanaf de onderkant (witte kant) met het gehakt naar boven (groene kant).

Saus

  1. Snijd de ui fijn en bak deze met de kerrie in de boter. Voeg de bloem toe en bak dit kort mee.
  2. Giet beetje bij beetje de bouillon toe zodat je een gladde saus krijgt. Daarna giet je ook de melk erbij.
  3. Snijd de champignons en paprika fijn en doe deze in de saus. Laat het nog even inkoken.
  4. Voeg naar smaak wat zout toe. En eventueel wat kerrie.
  5. Leg de rolletjes in een ovenschaal en giet de saus erover heen.
  6. Bak de rolletjes in de voorverwarmde airfryer in 12 minuten op 180 graden gaar. In de oven bak je de rolletjes in 25 minuten gaar op 200 graden.
(Visited 39 times, 1 visits today)