Witlof quiche met brie en honing

Door Jamilla

Ik ben een groot fan van quiches. Al eerder maakte ik een broccoli quiche met zalm of een prei gehakt quiche. Wat zo makkelijk is bij deze witlof quiche is dat je niks van te voren hoeft te koken of te bakken. Bladerdeeg ontdooien, ingredienten snijden en hup, bakken maar. Ideaal en weinig afwas. (Wat heel handig is als je geen vaatwasser hebt zoals wij). De combinatie van witlof en honing heb ik al eerder gebruikt ;Zoete Witlof met Tijm. Dat was een groot succes, dus nu witlof in een quiche!

 

Dit recept is geschikt voor 2 personen. Ik heb de quiche gemaakt in een kleine bakvorm/ovenschaal.

Witlof quiche met brie en honing

Rate
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 plakjes Bladerdeeg
  • 1 stronkje witlof
  • 1/2 Appel
  • 50 gr. Brie
  • 3 el Honing
  • 1 ei
  • 2 el Creme fraiche
  • Zout/peper

Instructies

  • Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet alvast je bakvorm in.
  • Schil de appel. Snijd de witlof doormidden en haal het bittere gedeelte eruit. Snijd de witlof en de appel fijn.
  • Leg de bladerdeegplakjes in de bakvorm en prik wat gaat met een vork erin.
  • Leg boven op het bladerdeeg de witlof en daarboven op de appel.
  • Klop het ei door de creme fraiche en giet dit over de witlof en appel. (Breng zo nodig op smaak met zout en peper)
  • Snijd dunne plakjes van de brie en leg dit boven op het eimengsel.
  • Bak de quiche in 15 minuten gaar op 180 graden in de voorverwarmde airfryer. In de oven heb ik dit nog niet gemaakt, maar als je de quiche op 200 graden ongeveer 25 minuutjes bakt zal het goed komen!
  • Giet als laatste de honing erover.
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!