Deze (koolhydraatarme) mini tonijnburgers zijn heerlijk bij een frisse salade. Ik heb de burgertjes wat pittiger gemaakt met sriracha saus. Daar is Danny echt gek op. Ze waren net niet te pittig. Alhoewel, Tess heeft er 1 gegeten en die hing met haar tong naar buiten… Oeps. (Zielig)Ā
Je kan zo dus ook prima zonder scherpe saus maken, dat is misschien wel beter als er kids aan tafel zitten. Of als je er zelf niet zo dol op bent. Dit recept is genoeg voor 2 a 3 personen. Ik kon er ongeveer 6-8 burgertjes per blikje tonijn uit maken.
Tonijnburger met sla
Wij hebben deze tonijn burgers gegeten met een lekker bord sla. Deze sla is super simpel: slamix, wat komkommer en mozzarella. De dressing die ik altijd gebruik is van CalvƩ. In plaats van olie gebruik ik mayonaise om de dressing mee te maken.

Ingrediƫnten
- 2 blikjes tonijn op water
- 2 eieren
- 1 handje geraspte kaas
- 1 kleine fijngesneden ui
- 10 gr sesamzaadjes
- Peper/zout
- sriracha saus Optioneel
- Boter om te bakken
Instructies
- Laat de tonijn goed uitleggen en doe de tonijn in een kom. Voeg daar ook de rest van de ingrediƫnten aan toe. (Behalve de boter). Naar smaak kan je de peper en zout toevoegen. Of je veel of weinig kaas erin doet, maakt ook niet zoveel uit.
- Verwarm de boter in de pan, en maak met je handen kleine burgertjes. Door ze goed aan te drukken in je handen, loopt er nog vocht uit, dat is niet erg.
- Bak de burgers in pan op middelhoog vuur. De buitenkant zal redelijk bruin worden en dus lekker knapperig. (Niet te bruin bakken!)