Dit bananenbrood bakte ik gisteravond. Ik kwam het tegen en gelukkig had ik alles in huis. Ik moest sowieso wat met banaan maken, want ze sprongen 1 voor 1 open. (Geen idee waarom?!) Het broodje is zoet, zacht/smeuïg met een krokant korstje van suiker.  Hoewel er banaan in zit wil het niet zeggen dat het een super gezond broodje is, want er gaat nog een flinke berg suiker in.

Dit recept heb ik in de airfryer gemaakt, maar in de oven kan ook prima. Je kan er ongeveer 8 dikke plakken uithalen. Mijn broodje viel wel een beetje uit elkaar, maar daar is de smaak niet minder om, toch? Het past in een kleine springvorm of ovenschaal.

Helemaal lekker als het broodje nog warm is, een laagje roomboter erop…. Jumm

Print

Bananenbrood met kaneel

Ingredienten:

  • 45 gr boter (zacht)
  • 20 ml melk
  • 100 gr suiker
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 130 gr bloem
  • 1 tl kaneel
  • 1 snufje bakpoeder
  • 1 snufje baking soda
  • 1 snufje zout
  • Boter om in te vetten

Kaneelsuiker

  • 25 gr suiker
  • 1 snufje kaneel

Instructies:

Kaneelsuiker:

  1. Meng de 25 gram suiker en het snufje kaneel. Zet het nog even weg.

Brood:

  1. Mix de boter met de melk en suiker. Mix daar ook het ei en de banaan door.

  2. Mix de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en de kaneel ook de het mengsel heen.

  3. Vet de bakvorm in. Strooi wat kaneelsuiker over de bodem en de zijkanten. 

  4. Giet het beslag in de bakvorm en verdeel het goed. Strooi als laatste nog wat kaneelsuiker over het beslag.

  5. Verwarm de airfryer op 160 graden en bak in 20-25 minuutjes gaar.

  6. In de oven: 
    Verwarm de oven op 200 graden en bak in ongeveer 50-60 minuten gaar.

(Visited 279 times, 1 visits today)