DIY Voegen reiniger maken. Mijn badkamer is weer als nieuw!

Door Jamilla

Voegen, vieze voegen in onze badkamer. Dat schoonmaken niet mijn grootste hobby is, zal ik geen geheim van maken. Sinds Tess geboren is, gaat het al beter. Maar die stomme badkamer tegels en voegen, bah!  De tegels waren wit, maar zijn ondertussen aardig verkleurd. Liters chloor heb ik daarover heen gegooid, uren lang heb ik met de schuurspons staan schuren. Met een beetje resultaat.  (Ps; die mooie badkamer hierboven is echt niet onze badkamer 😉 )

De voegen heb ik laatst met een magic spons al deels schoongemaakt, wat een verrassend resultaat gaf. Fijne sponsjes zijn het, maar voor de voegen, schuurde  ik al mijn nagels af en het duurde best lang.


De oplossing om je voegen schoon te krijgen: Bleek met bakingsoda

Het is eigenlijk te simpel voor woorden, een beetje bakingsoda mengen met wat dikke bleek tot een papje. Ook heb je een tandenborstel nodig. Dat is het enige. Voeg voor voeg ga je met het mengsel op een tandenborstel de voegen langs en laat het even inwerken. Je ziet direct al het resultaat. Yes! Daarna even flink met water naspoelen en nog even goed dweilen. Zeker als je donkere tegels hebt, anders blijft er nog wat bakingsoda achter. Dat laat zo’n witte waas achter.

 

Ook de toiletpot heb ik met een tandenborstel schoongemaakt, er zat wat aanslag op wat ik er met chloor en een sponsje niet afkreeg. Maar met dit bleek – bakingsoda mengseltje was het er zo af.

Je kan dit natuurlijk ook voor andere voegen gebruiken. Bijvoorbeeld in de keuken of toilet.

Ohja, wel even goed luchten als je aan de slag gaat!

 

 

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!