Deze schotel heb ik eigenlijk al eens eerder gemaakt met aardappelpuree. Ik probeer nog steeds zoveel mogelijk koolhydraten te vermijden en daarom heb ik deze koolhydraatarme hachee gehakt schotel met bloemkool puree gemaakt.
Mijn zusje die geen rode kool lust, wilde het toch proberen en heeft haar halve pizza laten staan om nog wat van de schotel te pakken. Dat zegt genoeg, toch?!
Deze hoeveelheid is voor 2a3 personen. Je kan er altijd nog een lekkere frisse salade bij eten. Het gerecht is prima van te voren klaar te maken.
Voor iedereen die valt over de koolhydraten in de Hachee kruiden, die van Knorr heeft er 5,7 per 100 gram. Rode kool uit een potje zal volgens sommige ook niet helemaal koolhydraatarm zijn. De gene die het laagst is in koolhydraten is van Hak. Namelijk 7.8 koolhydraten per 100 gram.
Koolhydraatarme hachee schotel
Ingrediënten
- 300 gr Gehakt
- 1 zakje Hacheekruiden
- 500 gr Bloemkool
- 1 potje Rode kool +/- 350 gram
- 1 grote Ui
- Roomboter
Instructies
- Bak het gehakt rul met een fijngesneden ui en voeg naar smaak de hachee kruiden toe.
- Kook de bloemkool gaar en prak met wat roomboter tot puree.
- Leg de bloemkoolpuree op de bodem van de ovenschaal en daarboven op het hachee gehakt. Dek het gehakt af met de rode kool.
- Zet de schotel ongeveer 25 minuten in de oven op 200graden.
In de airfryer kan het natuurlijk ook. Houd dan 180 graden aan en ongeveer 15 minuten.