‘Arrgghh klussende buren herrie’

Door Jamilla

Haha! Nee niet bij ons hoor. Laatst las ik op een Facebook groep speciaal voor moeders, gezeur over klussende buren. (Ja, ik zit ook in die groep en het soms best gezellig) Ik Citeer:

‘Grrr! Wat een ellende, pietje ligt net op bed. (19uur) Gaan de buren boren. Lag hij eindelijk te slapen, is hij wakker en compleet overstuur’

Oke, dat is nog niet het ergste. Ik snap best dat het super rot is dat de kleine weer wakker is. Zeker als het al een moeilijke slaper is. Maar dan gaat het relaas verder:

‘ Ik heb vriendelijk aan de buren gevraagd hoelang ze nog gaan boren en of ze er rekening mee kunnen houden dat Pietje op bed ligt. Nou als blikken konden doden.’

Vele moeders die zich herkennen in dit verhaal. En vinden dat klussend Nederland zich aanmoet passen aan de slaap uurtjes van hun kind. (Ja echt waar, ze stellen het op prijs als de klussende buren komen vragen wanneer Pietje op bed ligt.) Ik moet dan echt snel verder scrollen voor ik me er mee ga bemoeien.

Werkelijk waar, hier gaan mijn haren recht overeind van staan. Geloof me, ik zou ook balen als Tess wakker wordt. Maar so be it. We willen toch allemaal een leuk en mooi plekje voor onszelf? Moet dan de hele wereld met ons ‘gezinnen met kinderen’ rekening houden omdat Pietje ligt te slapen? Ik vind dit zo kort door de bocht en serieus ik kan hier nog veel kwader om worden dan die klussende buren.

Want Pietje maakt nooit herrie?

Wellicht werken je buren er gigantisch hard voor elke dag om hun (nieuwe) fijne plekje te kunnen betalen. Waarschijnlijk komen ze pas tegen 18.00uur thuis en gaan ze klussen en maken herrie. Guess what?! Het mag! En wel tot 22.00uur.

En dan heb ik het nog niet eens over Pietje die zondag ochtend om 7uur wakker is en lekker buiten gaat spelen in de tuin. Of hoe Pietje s’avonds alles bij elkaar krijst als hij oorpijn, beenpijn, armpijn of whatever pijn heeft. (Of gewoon niet wil slapen). Geloof me, de buren horen dat echt wel 😉

That’s life. Ik denk oprecht dat heel veel ouders het zichzelf zoveel makkelijker kunnen maken door soms dingen te nemen zoals ze zijn. Dat is misschien wel heel makkelijk gezegd. Maar ik denk oprecht dat het wat kan veranderen.

Misschien hebben wij nu nog makkelijk praten. Tess is nu 1,5jr en slaapt prima. Ze wordt echt wel eens wakker door geluiden, even troosten een kusje en weer verder slapen. Desnoods een kopje thee, 10 minuutjes spelen en het opnieuw proberen.

Wat vind jij?

Soms vraag ik me wel eens af, ben ik te makkelijk? Denk ik nou zo anders dan anderen? Moet ik ook bij de buren gaan klagen? Haha, ik zie me zelf al gaan. (Ik bel liever aan om te vragen of ik even mag kijken wat ze aan het doen zijn)

Wat vind jij?

ps; Ik snap ik het echt wel hoor, dat het niet fijn is als Pietje weer wakker/compleet overstuur is. Ik heb het soms ook wel eens eventjes gehad met iets. Maar ik heb dit voorbeeld al zo vaak voor bij zien komen. Niet alleen online, maar ook in mijn omgeving. Wees lief voor elkaar, want goede buren zijn goud waard!

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!