Wortelsoep

Family Food: Wortelsoep met paprika en room

Family Food: Wortelsoep met paprika en room

Deze wat dikkere wortelsoep met paprika is absoluut geschikt als voorafje, lunch of tussendoortje. De soep zit boordevol met verse groenten. Je kan de soep eventueel wat verdunnen door er meer bouillon/water aan toe te voegen. Maar ik vind een wat dikker soepje gewoon lekker. Ook voor de kleintjes die redelijk zelfstandig kunnen eten is dit absoluut goed idee!

Tess heeft in ieder geval lekker zitten smikkelen. En wij ook! Het recept is voor 2a3 grote kommen. Hoewel wij er gister met ons vijven van hebben gegeten. Wel wat kleinere bakjes.

Wortelsoep koolhydraatarm?

Ja zeker! Deze soep is koolhydraatarm. Hoewel wortel en paprika wel wat hoger in de koolhydraten zitten, 5.6 per 100 gram, kan je deze soep prima eten.
Als je van 3 koppen soep uitgaat is de voedingswaarde per kom als volgt:

Koolhydraten:  8 gram
Eiwitten:          3.6 gram
Vetten             1.9 gram

Het is een goed vullende soep, je zou er zelf met wat gehaktballetjes een maaltijd soep van kunnen maken.

Print
Wortelsoep

Wortelsoep

Ingredienten:

  • 225 Wortel/Peen
  • 2 kleine Paprika's (180-200gram)
  • 500 ml Water
  • 1 Bouillonblokje kip
  • 1 Ui
  • 1 Teen knoflook
  • Room
  • Spekjes
  • Gedroogde basilicum (optioneel)
  • Olijfolie

Instructies:

  1. Was de peen en snijd de kontjes er vanaf. Ik heb de buitenkant van de peen met een mesje 'geschraapt'. Maar je kan ook met een dunschiller de peen schillen. Snijd deze daarna in kleine stukjes. 

  2. Maak de paprika schoon en snijd ook deze in kleine stukjes. Snijd ook de ui en de knoflook fijn.

  3. Verhit in een pan een scheutje olijfolie en bak hierin de peen, paprika, ui en knoflook voor ongeveer 5 minuten. Voeg daarna 500ml water toe en het bouillon blokje. Laat dit ongeveer 20-25 minuutjes koken tot de groenten gaar zijn. 

  4. Laat het ietsjes afkoelen en pureer de groenten met een staafmixer. Als laatste kan je nog wat zout/peper toevoegen. Ik heb alleen wat peper toegevoegd.

  5. Bak als je het lekker vindt, wat spekjes uit in een pan en strooi deze in je kommetje met soep. Ook wat gedroogde basilicum mag er over heen. 

  6. Mocht je het nou echt helemaal lekker willen maken, dan kan je ook nog een klein scheutje (slag)room toevoegen.

Geef een reactie