Milde curry met naanbrood

Milde curry met naanbrood

Dit heerlijke curry recept is van Ilse. Ze schrijft:

Bij ons thuis is het op zondag altijd ‘bord op schoot avond’, dus het moest deze keer iets makkelijks worden. Al vinden mijn kinderen al gauw iets ‘te gezond’ of ‘te pittig’. Over dit gerecht waren ze toch best wel tevreden. Vooral met het naanbrood en de Griekse yoghurt, was het ‘goed te doen’.

–> Wil je meer lekkere gerechten van Ilse zien? Neem dan een kijkje op haar Facebookpagina Ilse’s cozy kitchen. Ilse maakt heerlijke hapjes die je kan bestellen. (kijk vooral naar die lekkere borrelplanken! )

 

Print

Ingredienten:

  • 2 el olijfolie
  • 1 teentjes knoflook of knoflookpoeder
  • 300 gram scharrelkipfilet reepjes
  • 3 el milde curry pasta Patak's
  • 300 gram geschrapte worteltjes
  • 400 gram gesneden prei
  • 480 ml basis groentesaus wortel-paprika AH
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 naanbroden
  • klein scheutje crème fraiche light
  • Griekse yoghurt

Instructies:

  1. De oven voorverwarmen op 200 graden.
  2. De olie verwarmen in een hapjespan en de kipfilet, knoflook en curry pasta aanbakken op hoog vuur, ongeveer 3 min.
  3. De worteltjes in reepjes snijden en samen met de gesneden prei, groentesaus en kokosmelk meekoken en met de deksel op de pan ongeveer 8 min.laten stoven.
  4. Evt.peper en zout naar smaak toevoegen en op het laatst een scheutje crème fraiche toevoegen zodat de saus iets dikker wordt.
  5. Ondertussen het naanbrood in de oven verwarmd ( zie verpakking voor tijd ) .
  6. Schep de curry in een bowl, doe hier een beetje Griekse yoghurt bovenop en serveer het naanbrood hierbij.
  7. Binnen 15 minuten heb je een heerlijk hoofdgerecht klaar.
  8. Eet smakelijk !

Geef een reactie