Ik heb vrijwel altijd een potje pesto (groen) in huis. Maar zelf maken is natuurlijk veel lekkerder.

Deze pesto is gemaakt op basis van basilicum, peterselie, amandelen, parmezaanse kaas en olijfolie. Waarschijnlijk niet de meest voorkomende combinatie, maar erg lekker! De amandelen geven een heerlijk bite aan de pesto.

Dit recept is goed voor 200-250gram heerlijke zelf gemaakte pesto.

*Tip; meng de pesto met tagliatelle, champignons en je hebt een heerlijk maaltje. (+Een lekke stukje vis of vlees)

• Gebruik gebakken courgette wanneer je koolhydraatarm eet

Het is wel fijn als je een keukenmachine tot je beschikking hebt, zodat je de boel goed kan fijnmalen. (Wel zo makkelijk)

Wat heb je nodig?

  • 90 gram amandelen
  • 15 gram basilicum
  • 6 gram peterselie
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 100 ml olijfolie (mild)
  • Zout naar smaak

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal het fijn. Je kan het zo grof of fijn maken als je zelf wil.

Voeg naar smaak zout toe. Mocht het nodig zijn, voeg dan nog wat olijfolie toe.

(Visited 25 times, 1 visits today)