Knolselderij toefjes uit de oven

Door Jamilla

Dit was de eerste keer dat we knolselderij toefjes gegeten hebben. Sterker nog, ik heb nog nooit knolselderij gekocht. Totdat ik op het idee kwam om er toefjes uit de oven van de maken.

Niet zomaar knolselderij toefjes, maar met knoflook én wasabi! Nou zal je denken, wasabi? Jazeker wasabi! Er hoeft maar een klein beetje doorheen om het een extra smaakje te geven zonder dat het pittig wordt. (Je kan de wasabi ook weglaten in dit recept)

Ik heb in dit recept 1 selderijknol gebruikt. Ik durf niet precies te zeggen hoeveel gram dit was. Maar we hadden zeker genoeg toefjes voor 3 volwassenen.

Combineer deze knolselderij toefjes met bijv. Pangasius en gebakken champignons en je hebt een heerlijke koolhydraatarme maaltijd. (Gekookte knolselderij bevat 6gram koolhydraten per 100 gram)

MEER KOOLHYDRAATARME RECEPTEN? MELD JE AAN IN MIJN FACEBOOKGROEP: MELD JE HIER AAN

Wat heb je nodig?

1 knolselderij

1a2 teentjes knoflook geperst

Scheutje ongeklopte room

Wat wasabi naar smaak

Handje vol geraspte kaas

Zout/peper naar smaak

Bakpapier

1. Schil en snijd de knolselderij in blokjes. Kook deze in ongeveer 20 minuten gaar.

2. Verwarm de oven op 200graden

3. Pureer de knolselderij met een scheutje room tot puree en roer de knoflook en wasabi erdoor. Breng op smaak met zout en peper

4. Maak toefjes met een spuitzak op een bakplaat met bakpapier. (Ik heb een diepvries zakje gebruikt en het hoekje er af geknipt)

5. Top af met geraspte kaas en schuif de toefjes ongeveer 20 minuten de oven in.

Zet ze niet te hoog in de oven, want dan wordt de kaas te snel bruin.

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!