Koolhydraatarm notenbrood

Koolhydraatarm notenbrood

Ik heb even getwijfeld of het niet een notencake was, maar nee hoor. Het is absoluut een notenbrood. Heerlijk met een laagje roomboter erop.

In de ingredi├źnten lijst zie je 200 gram gemengde noten staan. Ik heb de ongezouten noten melange van de Jumbo gebruikt. (precies 200 gram) Daar zitten ook cashewnoten in die worden veelal afgeraden omdat deze hoog in koolhydraten zijn. Maar ik heb deze melange gewoon gebruikt voor het notenbrood.

Ik heb het notenbrood in een cakevorm gebakken. Dat kan prima. Hij wordt niet heel hoog, maar hoog genoeg om mooie plakjes van te snijden.

MEER KOOLHYDRAATARME RECEPTEN? MELD JE AAN IN MIJN FACEBOOKGROEP: MELD JE HIER AAN

Voedingswaarden:

je haalt 16 plakjes uit dit recept. De waardes zijn per plakje!

Koolhydraten: 1,6 gram
Eiwitten: 5,2 gram
Vetten: 13 gram vet

Ik heb de plakjes per 2 ingevroren. Zodat ik elke dag kan smikkelen.

Print

Koolhydraatarm notenbrood

Ingredienten:

  • 200 gram gemengde noten
  • 60 gram roomboter
  • 1 zakje bakpoeder 16 gram
  • 5 eieren
  • 60 ml slagroom
  • Evt. zoetstof of zout

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden

  2. Maal de noten in een keukenmachine fijn tot een meel. Roer daarna ook de roomboter, bakpoeder, eieren en slagroom erdoor tot een glad beslag.

  3. Voeg zo nodig zoetstof toe, of als je liever een hartige smaak wenst wat zout toe.

  4. Vet de cakevorm in met roomboter en giet hier in het beslag.  Bak het notenbrood af op 160graden in ongeveer 40-45 minuten.

1 reactie

  1. Lijkt me erg lekker! Die ga ik volgend weekend maken! Ik laat het je weten ­čÖé

Geef een reactie