Grillworst zelf maken

Door Jamilla

Grillworst gevuld met kaas is iets wat ik nog wel eens meeneem uit de supermarkt. Of nam.. want nu ik deze manier heb ontdekt om zelf grillworst te maken..

Lekker naar je eigen smaak kruiden toevoegen, of misschien wat sambal, Italiaanse kruiden of zoals ik heb gedaan, blokjes kaas.

Ik heb kippengehakt gebruikt van de Lidl, dat was al gekruid. (handig).

Je kan ook kippendijfilet nemen en dat fijn malen. Maar kippengehakt is wel erg fijn omdat dat al kant en klaar is.

Ik heb magnetronfolie van de action gebruikt om de worst in te rollen en in te wikkelen. Magnetronfolie kan tegen hitte (tot 120graden)

Wat heb je nodig?

  • 500gram kippengehakt
  • 150 gram kaas (plakjes of blokjes)
  • 50gram smeerkaas
  • Kruiden; bijv. Paprikapoeder of knoflookpoeder, zout & peper
  • Wat olijf of zonnebloem olie
  • 1 flinke eetlepel paprikapoeder

Magnetronfolie wat tegen hitte kan. (Geen huishoudfolie)

Kruid het gehakt naar eigen smaak. Voeg ook zout en peper toe. Snijd de kaas in blokjes of kleine plakjes. Voeg dit toe aan het gehakt. Roer ook de smeerkaas erdoor heen. En kneed goed door.

Maak er een rol van en rol dit goed strak in het folie. Je mag best wat folie gebruiken. Let er op dat het overal even dik is en de worst nog in de pan past om te koken. Doe aan de beide kanten extra elastiekjes en gebruik desnoods extra folie om in te wikkelen.

Vul een grote pan met water en leg daarin de worst. Breng aan de kook en draai daarna de warmtebron terug zodat het tegen de kook aan zit, maar dus niet kookt. Laat de worst ongeveer 60 minuten in de pan. Als de worst boven drijft leg er dan een kommetje of deksel op zodat de worst onder water blijft.

Nadat de worst uit de pan komt, pak je deze uit en verpak in nieuw folie. Laat de grillworst 1uur afkoelen in de koelkast.

Maak een papje van de olie met daarin paprikapoeder. Smeer hiermee de worst in en grill de worst in de oven onder de gril of bak af in een koekenpan. (Zo krijgt de worst een mooi kleurtje)

Bewaar daarna de worst in de koelkast. Eet smakelijk!

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!