Pizzabodem van bloemkool en lijnzaad

Door Jamilla

Het blijft lastig om sommige dingen te vervangen, net zoals pizzabodem. Soms moet een pizza gewoon pizza blijven. Maar toch wilde ik graag een gezondere keuze maken. Dat heb ik gedaan door bloemkool, lijnzaad én een ei te gebruiken.

Lijnzaad was nou niet een product dat ik dagelijks gebruik. Maar het is wel heel gezond. Het heeft in dit recept ook wat extra crunch aan de bodem. Ik heb er ook wel eens crunchy crackertjes van gemaakt. Erg lekker en smaakvol! Vandaar dat ik lijnzaad ook door de pizza bodem verwerkt heb.

Tip; beleg met kaas, creme fraiche, spek en ui. Deze combi kan je ook een nachtje in de koelkast bewaren en dan als ontbijt eten. (Wel een stevig ontbijt)

Dit recept is genoeg voor 2 pizzabodems

Koolhydraatarme pizzabodem

  • 350gr ongekookte bloemkool
  • 50 gram lijnzaad heel
  • 1 ei
  • 100ml water
  • Oregano

Verwarm de oven voor op 180graden.

Zet het lijnzaad met het water in een kommetje ongeveer 15-30 minuten weg.

Kook de bloemkool roosjes gaar en stamp deze fijn. Wring het daarna goed uit in een schone theedoek.

Doe de bloemkool in een kom en voeg hierbij de lijnzaad met water en het ei toe. Breng op smaak met oregano en roer dit geheel goed door.

Schep het mengsel op bakpapier en verspreid dit. Maak het niet te dun, maar ook niet te dik.

Bak de bodem af in de oven in ongeveer 20 minuten. Daarna kan je de bodem beleggen en weer in de oven schuiven.

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!