brownies (Small)Brownies had ik nog nooit gemaakt, maar als ik foto’s zie daarvan, dan ziet het er toch wel erg lekker uit. Vooruit! Dit recept heb ik iets vereenvoudigd, de basis is heel simpel en in 1 pan te maken. Je kan de mix altijd aanvullen met chocolade stukjes, nootjes of een lekkere karamelsaus erover heen.
In dit gebruik ik cacao poeder. Ik heb de Amerikaanse cacao poeder van Hershey’s gebruikt. (Die bestel ik hier). Maar in de grotere supermarkt vind je ook cacaopoeder.
Dit recept is prima voor een ovenschaal wat in de airfryer past. De brownies kunnen ook in de oven.

Ps; even je ogen dichtdoen als je niet wil zien hoeveel suiker er in gaat 😉

Print

Snelle Brownies (oven & Airfryer)

Ingredienten:

  • 115 gr Roomboter
  • 60 gr Chocola puur of melk
  • 200 gr Suiker
  • 100 gr Bloem
  • 17 gr Cacaopoeder ongezoet
  • 2 eieren
  • 1 mespuntje Zout

Instructies:

  1. Smelt de boter en de chocola in een pannetje. (Niet de cacaopoeder!)
  2. Laat de gesmolten boter+chocola wat afkoelen.
  3. Roer de suiker en de eieren erdoor.
  4. Daarna roer je ook de bloem, cacaopoeder en zout door het mengsel.
  5. Vet een ovenschaal in en giet het mengsel erin.
  6. Verwarm de airfryer op 160 graden en bak in 20-25 minuten af. Verwarm de oven op 180 graden en bak in 35 minuten af.
(Visited 29 times, 1 visits today)