Snijbonen met kabeljauw en courgette

Door Jamilla

Koolhydraatarm eten in combinatie met een gezin? Dat hoeft echt niet moeilijk te zijn! Dat bewijst dit recept wel weer 🙂

Wist je dat er in 100 gram snijbonen maar 2gr koolhydraten zitten? Perfecte groente voor de koolhydraatarme eters!

Wat eet mijn gezin?

Nou heel simpel, gewoon pasta erbij. Penne, tagliatelle of een andere pasta soort. Voor mijzelf laat ik dat weg en eet er gebakken courgette bij.

Wat heb je nodig?

Voor 2 ruime porties;

  • 300gr. Snijboontjes
  • 1 courgette
  • 3 flinke el mascarpone
  • 2a3 tl groene pesto
  • 250 gr. Kabeljauw (vers)
  • Handje parmezaanse geraspte kaas
  • Bakboter
  • Zout/peper
  1. Snijd de courgette in dunne plakken. (Ik gebruik hiervoor de kaasschaaf en schaaf over de lange zijde)
  2. Kook de snijboontjes een paar minuutjes beetgaar.
  3. Bak in wat boter de courgette plakken iets bruin en leg dit apart op een bordje.
  4. Snijd ondertussen de kabeljauw in blokjes en bak deze in de pan. Zodra deze gaar zijn, voeg je ook de gekookte snijboontjes toe. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Doe de mascarpone en pesto erbij en roer het goed door.
  6. Verdeel de courgette plakken over de borden. En schep de snijboontjes met kabeljauw erbij. Strooi als laatste wat parmezaanse kaas over het geheel.
  7. Eet smakelijk!
Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!