Langzaam maar zeker pak ik de draad weer op. Na de keizersnede 2 weken geleden en zwangerschapsdiabetes heb ik de afgelopen 2 weken even alles gegeten wat los en vast zat πŸ˜„πŸ˜

Inmiddels zijn alle zwangerschapskilo’s verdwenen + nog een paar extra. Maar, ik heb genoeg andere kilo’s over die ik ook graag nog kwijt wil. Dus gaan we weer verder met koolhydraatarm eten. Vandaag deel ik daarom dan ook weer een heerlijk koolhydraatarm gerecht.

Zoals je waarschijnlijk wel van me weet, zijn mijn recepten altijd makkelijk te combineren met een gezin aan tafel.

Bij dit recept heb ik wat pasta gekookt voor de rest aan tafel die niet koolhydraatarm eten.

Wat heb je nodig?

  • 200gram bloemkool roosjes
  • 1 paprika
  • 100 gram courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram gezeefde tomaten
  • 100 gram creme fraiche
  • 100 gram salami
  • 1 bol mozzarella
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • Bakboter
  • Peper en zout
  1. Verwarm de oven voor op 200graden.
  2. Kook de bloemkoolroosjes beetgaar.
  3. Snijd en courgette,knoflook en paprika fijn en bak deze in een pan.
  4. Giet de bloemkool af en bak deze kort mee met de courgette en paprika.
  5. Giet de gezeefde tomaten erbij en breng aan de kook. Daarna mag ook de crème fraiche erbij.
  6. Breng op smaak met de kruiden, peper en zout.
  7. Giet de groenten met de saus in een ovenschaal.
  8. Snijd de salami en mozzarella fijn en strooi dit over de groenten.
  9. Bak de ovenschotel 20 minuten op 200 graden.

Eet smakelijk!

(Visited 570 times, 1 visits today)