Spareribs uit de slowcooker

Door Jamilla
spareribs uit de slowcooker

Danny probeert al zomers lang dé perfecte spareribs van de BBQ te maken. Hij is er maar druk mee. Ik hou niet zo van BBQ dus ik vind er al snel niets aan. Ik heb een beter idee; spareribs uit de slowcooker

Vandaag heb ik mijn slowcooker aangezet met 1 kilo spareribs. Met een hele simpele marinade/saus. Nou ja eigenlijk was ik vergeten om de spareribs in de marinade te zetten. Dit heb ik vanochtend voor het idee nog een uurtje laten intrekken.

In het recept zie je rookaroma staan, dit bestel ik bij vanbeekum specerijen. Maar dit kan je prima achterwege laten. Het geeft wel een lekker rokerige smaak aan de spareribs. Je kan het ook in sausjes gebruiken of andere marinades.

De enige ingrediënten die in heb gebruikt zijn eigenlijk chilisaus, ketjap, sambal en suiker. En eventueel de rookaroma natuurlijk.

Het enige wat je wel moet hebben is tijd. Ik heb de slowcooker één uur op high gezet en de andere vijf uren op low. En ohja, Danny moest het toegeven, tegen deze spareribs uit de slowcooker kan de bbq niet op!

Mijn spareribs waren om half 4 al klaar, ik heb de spareribs uit de slowcooker gehaald en later even weer opgewarmd in de airfryer. Dit gaf gelijk een lekker krokant laagje. (180 graden & ongeveer 10-15 minuten). Je kan dit natuurlijk ook even weer in de oven opwarmen. Of zorgen dat je slowcooker precies op tijd klaar is.

Ohja ik heb de saus nog even ingekookt in een pannetje, zodat het lekker stroperig wordt en dit natuurlijk over de spareribs gegoten.

spareribs uit de slowcooker

Spareribs uit de slowcooker

1 kilo is ongeveer genoeg voor 2 eters, of 3 kleine.
Pin
Porties: 2

Benodigdheden

 • slowcooker

Ingrediënten

 • 1 kilo spareribs naturel niet voorgegaard
 • 200 gram chilisaus
 • 100 gram ketjap manis
 • 50 gram suiker Basterdsuiker of kristalsuiker kan beide
 • 25 gram sambal oelek
 • 1 scheutje rookaroma optioneel

Instructies

 • meng de chilisaus, ketjap, suiker en sambal (eventueel ook de rookaroma) door elkaar en smeer hier de spareribs mee in. En giet de rest van de saus/marinade erover heen.
 • Laat de spareribs een uurtje marineren in de koelkast. (Kan ook langer, een nacht bijvoorbeeld)
 • Leg de spareribs in de slowcooker en giet ook de saus/marinade in de slowcooker. Stel de slowcooker in op 1 uur high en 5 uur op low.
 • Ik heb de spareribs af en toe gedraaid en even de saus er overheen geschept.
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!

Misschien vind je dit recept ook lekker! Sticky kip

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!