Spitskoolsoep met mosterd en ham

Door Jamilla
SPitskoolsoep

Lekker makkelijk soepje en snel klaar! Ik heb gewoon een zak gesneden spitkool gepakt. Dit recept is zeker goed voor 4 personen. Je kan het makkelijk bewaren nog voor de volgende dag.

SPitskoolsoep

Spitskoolsoep met mosterd en ham

Pin
Porties: 4 Personen

Ingrediƫnten

  • 400 gram gesneden spitskool
  • 2 kleine uitjes fijngesneden 130 gram
  • 750 ml bouillon (bijv. groenten)
  • 150 gram ham in stukjes gesneden
  • 100 ml ongeklopte slagroom
  • 35 gram mosterd
  • Boter of olie om in te bakken
  • 1 teen knoflook fijngesneden

Instructies

  • Fruit de ui en knoflook aan in een pan, voeg daar ook de spitskool aan toe. Na enkele minuten en flink omscheppen voeg je de bouillon toe.
  • Zet de hittebron zachter en laat met de deksel erop zachtjes koken. Zodra de spitskool gaar is, kan je de soep fijnmalen met een staafmixer.
  • Voeg daarna de mosterd, room en de hamstukjes toe. Roer het nog even goed door. Eet smakelijk!
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!



Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!