Home ReceptenKoolhydraatarm Spitskoolsoep met mosterd en ham

Spitskoolsoep met mosterd en ham

Door Jamilla
SPitskoolsoep

Lekker makkelijk soepje en snel klaar! Ik heb gewoon een zak gesneden spitkool gepakt. Dit recept is zeker goed voor 4 personen. Je kan het makkelijk bewaren nog voor de volgende dag.

SPitskoolsoep

Spitskoolsoep met mosterd en ham

Pin
Porties: 4 Personen

Ingrediënten

  • 400 gram gesneden spitskool
  • 2 kleine uitjes fijngesneden 130 gram
  • 750 ml bouillon (bijv. groenten)
  • 150 gram ham in stukjes gesneden
  • 100 ml ongeklopte slagroom
  • 35 gram mosterd
  • Boter of olie om in te bakken
  • 1 teen knoflook fijngesneden

Instructies

  • Fruit de ui en knoflook aan in een pan, voeg daar ook de spitskool aan toe. Na enkele minuten en flink omscheppen voeg je de bouillon toe.
  • Zet de hittebron zachter en laat met de deksel erop zachtjes koken. Zodra de spitskool gaar is, kan je de soep fijnmalen met een staafmixer.
  • Voeg daarna de mosterd, room en de hamstukjes toe. Roer het nog even goed door. Eet smakelijk!
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @Knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!



Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!