TIP! Italiaanse kruiden dip met kappertjes

Door Jamilla

Als je deze kruiden dip hebt gemaakt, wil je voorlopig niks meer anders. Ik heb het recept nu al 2 keer gemaakt in 1 week. Mijn schoonmoeder kwam eten en ik wilde een lekkere dip op tafel zetten. Iets anders dan normaal. Dus ging ik voor een dip op basis van kappertjes, parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden. Aangevuld met natuurlijk knoflook en olijfolie.

Omdat ik niet zo van het snijden ben, had ik wat meer gemaakt, zodat het in mijn keukenmachine kon. Het potje van de kappertjes had ik gevuld met de kruiden dip om het aan mijn schoonmoeder mee te geven. Je raadt het al; Ook het potje ging leeg. Zo lekker was het!

Wanneer je het echt wil dippen, voeg je nog wat extra olijfolie toe en dip je met een ciabatta stokbroodje erin. Maar wil je meer een ‘smeersel’ dan voeg je niet zo heel veel olijfolie toe. Dit kan je op gevoel aanpassen. Het komt niet zo nauw. De kruiden, kappertjes en kaas geven al genoeg smaak af.

TIP: Probeer ook eens Lays oven baked naturel chips ipv een stokbroodje. 

Heb je nou geen keukenmachine? Dan kan je alles gewoon met de hand fijnsnijden, dat is iets meer werk maar net zo lekker.

Italiaanse kruidendip

Ingrediënten
  

  • 1 potje kappertjes (100gram)
  • 50 gram parmezaanse kaas geraspt (parrano rasp, AH)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 el oregano
  • 1/2 el tijm
  • 1 klein takje verse rozemarijn
  • olijfolie

Instructies
 

  • Haal de blaadjes van de rozemarijn van het steeltje en doe dit in de keukenmachine samen met alles andere ingrediënten.  (een klein scheutje olijfolie) Mix dit tot een mengsel, dit hoeft niet helemaal fijn gemalen te zijn. Ik krijg de rozemarijn blaadjes nooit helemaal klein gemalen. 
  • Voeg naar smaak meer olijfolie toe als je dit wenst. 
  • TIP: Je kan het potje van de kappertjes uitspoelen en de dip daar in bewaren. (niet alles past daarin, je zal de rest moeten opsmikkelen)
Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!