Courgette rolletjes met ricotta en kruiden

Courgette rolletjes met ricotta en kruiden

Ik ben dol op courgette, vooral gevuld met roomkaas of ricotta erin. Ik maakte al eens rolletjes met rosbief, monchou en bieslook. Ook zo’n hemelse combinatie.
Ik post hieronder 2 soorten rolletjes, de ene met gegrilde courgette die je ook prima als hapje of snack op tafel kan zetten. Maar ook een versie uit de airfryer, die je weer prima bij je maaltijd kan eten. 

Uit 1 courgette haal ik makkelijk 16 rolletjes.  Als je een niet al te brede courgette hebt, dan gaat het makkelijker. Of in ieder geval niet breder dan het snij gedeelte van je kaasschaaf. Zoals je ziet, zijn de twee recepten eigenlijk gelijk alleen de bereiding is iets anders.

Voor dit recept heb je deze dip nodig:


 

Print

Courgette rolletjes uit de airfryer

Ingredienten:

  • 1 courgette
  • 75 gram ricotta
  • Italiaanse kruidendip Zie recept hierboven

Overig

  • Kaasschaaf

Instructies:

  1. Snijd met de kaasschaaf dunne plakjes van de courgette. Besmeer deze dun met ricotta en wat italiaanse kruidendip. 

  2. Rol de plakjes op en zet ze in een klein ovenschaaltje.

  3. Verwarm de airfryer voor op 180 graden en bak in ongeveer 10 minuten gaar. 


Print

Courgette rolletjes als snack

Ingredienten:

  • 1 courgette
  • 75 gram ricotta
  • Italiaanse kruiden dip zie recept hierboven
  • boter of olie om te bakken

overig

  • kaasschaaf

Instructies:

  1. Snijd met de kaasschaaf dunne plakjes van de courgette en bak deze kort aan beide kanten in een pan. Laat ze uitlekken en afkoelen op een bord. 

  2. Zodra de courgette plakken zijn afgekoeld, smeer je ze licht in met ricotta en de Italiaanse kruiden dip. Even oprollen en ze zijn klaar!

 

Geef een reactie