image

Dit recept kwam ik op internet tegen. Ik zou mezelf niet zijn als ik aan het recelt niks aan zou veranderen. Het recept is prima voor 6 personen. Je kan het zo duur maken als je zelf wil!

– 400 gr. Koolvis filet (vriezer)
– 200 gr. knoflookgarnalen
– 250 gr. Champignons
– 1 rode paprika
– 1 ui
– 1 courgette
– 300 ml volle yoghurt
– 200 gram creme fraiche
– 3 el tomaat tapenade
– 3 el mosterd
– 2 el maizena
– 1 turksbrood

Bak de koolvis in de pan tot deze ontdooit is en trek met 2 vorken uit elkaar. Zet dit even weg op een bord.

Snijd alle groenten in kleine stukjes. Bak de groenten een paar minuutjes en voeg daarna de yoghurt, mosterd en tapenade toe. Laat dit even verder pruttelen. Wanneer het begint te koken voeg je de creme fraiche toe.

Als laatste doe je de koolvis en de garnalen in de pan er bij en verwarm dit nog enkele minuten.

Om een wat steverige saus te krijgen, heb ik 2 eetlepels maizena in wat koud watver opgelost en door de saus geroert.

Wij hebben dit gerecht gegeten met een stukje turksbrood, ongeveer 1/8 deel per persoon.

Als extra heb ik er een super simpele salade bij gemaakt:
– rucola mix
– feta kaas, of witte kaas
– olijfjes

De salade was als extra en was absoluut niks bijzonders, maar wel lekker fris bij het vis pannetje! Dkt kan je eventueel weglaten, maar het geeft net dat beetje extra!

Nu was ik ongeveer voor 6 porties €16 (incl. Salade!) kwijt en hield ik nog tapenade, yoghurt over. Mocht je liever voor de budget variant gaan, laat dan de garnalen achterwege. Deze hebben me ongeveer €4 gekost. Voor de salade betaalde ik ongeveer €2,55.

In principe kun je dus alleen het vispannetje eten met het turksbrood. ( met of zonder garnalen)

Voor de kerst is dit zeker een aanrader! Zeker met de salade en garnalen. Ps; de pannetjes waarin ik het geserveerd heb, heb ik bij de action gekocht!

(Visited 69 times, 1 visits today)