Zandkoekjes bakken | Familyfood

Door Jamilla
zandkoekjes

Wat is er nou leuker en lekkerder om zelf zandkoekjes te bakken. Dat ik niet zo van de zoete baksels ben is je vast al eens opgevallen. Maar met een peuter in huis kwam ik er niet onderuit om samen koekjes te bakken. En gelukkig maar, want wat zijn deze zandkoekjes toch lekker! 

Met dit recept haal je makkelijk 20 kleine koekjes. Je kan prima het recept verdubbelen als je meer zandkoekjes wil. (Ik zou het doen) dan hou je ook geen 1/2 eigeel over haha! 

zandkoekjes

Recept zandkoekjes bakken

Porties 20 koekjes

Ingrediënten
  

  • 100 gram bloem
  • 75 gram koude boter
  • 50 gram basterdsuiker wit of licht
  • 1/2 eigeel

Extra:

  • folie
  • uitsteekvormpjes
  • bloem om te bestrooien
  • deegroller

Instructies
 

  • Snijd de boter in kleine blokjes en doe in een kom. Doe daar ook de andere ingrediënten bij.
  • Kneed met de hand dit tot een deeg. Maak een rol van het deeg en wikkel het in het folie. Leg dit in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175graden. Zodra de oven op temperatuur is, haal je het deeg uit de koelkast en rol uit tot een dunne lap ongeveer 4mm dik. (Wel eerst wat bloem op het aanrecht en deegroller strooien)
  • Steek de vormpjes in het deeg en ga net zo lang door tot je deeg op is. 
    Bak de koekjes in 15 minuten af op 175 graden. (licht goudbruin)
  • Laat de koekjes afkoelen op een rek. 
Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!