Courgette pasta met spek en mascarpone | Snel klaar

Door Jamilla

Courgette pasta, even twijfelde ik of ik het wel zo kon noemen. Courgette is (en zal het ook nooit worden) gewoon geen pasta. Klaar uit. Maar om aan te geven dat ik de pasta vervang door sliertjes courgette heb ik het toch de naam courgette pasta gegeven.

Dit heerlijke recept is snel klaar en eigenlijk super simpel. De combi van spek, ui én mascarpone maakt het gerecht compleet. De smaak combi doet me denken aan een quiche Lorraine. ( Dat is ook niet zo gek natuurlijk)

Ik hou van een royale portie saus op mijn bord, daarom is dit recept zeker geschikt voor 2 personen. Je kan zelf bepalen hoeveel mascarpone je gebruikt.

Wat heb je nodig?

200 gram gerookte spekreepjes

2a3 uien gesneden

175/200 gram mascarpone

1 handje geraspte kaas

1 grote courgette in sliertjes gesneden (met dunschiller óf kaasschaaf)

Bakboter

Zout/peper

Verwarm in een pan wat bakboter en bak hierin de uien glazig. Bak daarna ook de spekreepjes mee. Laat dit een minuut of 5 meebakken.

Voeg de mascarpone toe en roer dit goed door de pan. Door de warmte zal de mascarpone vloeibaar worden. Strooi er een handje geraspte kaas door en laat dit smelten terwijl je roert.

Breng op smaak met zout en peper.

Bak in een ander pannetje met wat boter de courgette sliertjes gaar en dien op met de saus. Je kan er eventueel nog wat extra kaas over strooien als je dat lekker vindt.

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!