Gewokte groenten met bloemkoolrijst

Gewokte groenten met bloemkoolrijst

Courgette, aubergine en paprika. 3 groenten die je prima met elkaar kan combineren. In dit geval in een heerlijke koolhydraatarme ovenschotel met feta. De zoutige feta past goed bij de zachte smaken van de gewokte groenten.

De bloemkoolrijst maak ik met wat roomkaas, zodat het niet zo droog is. Het liefst zou ik overal roomkaas of mascarpone in gebruiken.

Je kan ook Cherry tomaten nog erdoor doen of andere groenten. Net wat je lekker vindt. Ik heb als extra pompoenpitten en pijnboompitjes neergezet, het is niet perse nodig in dit recept. Maar het past er prima tussen!

 

Print

Gewokte groenten met bloemoolrijst uit de oven

Aantal: 2 Personen

Ingredienten:

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 30 gram zongedroogde tomaten
  • 175/200 gram bloemkoolrijst
  • 100 gram feta
  • 1-2 el roomkaas
  • peper/zout
  • oregano
  • olie om in te bakken
  • extra: pompoenpitten en/of pijnboompitten

Instructies:

  1. Snijd de courgette en aubergine in plakjes. De paprika in reepjes. Snijd ook vast de feta in kleine blokjes. (Of verkruimel)
  2. Verhit in een pan wat olie en bak de groenten hierin gaar. Kruid met peper,zout en oregano.
  3. Bak in een ander pannetje de bloemkoolrijst met de roomkaas tot het gaar is. Dit heeft niet heel lang nodig. Breng op smaak met peper/zout.
  4. Verwarm de oven op 200graden.
  5. Meng de groenten met de bloemkoolrijst. Doe 2/3 van de feta erdoor heen. Leg dit alles in een ovenschaal en strooi de overgebleven feta erover heen.
  6. Bak in ongeveer 20 minuten af. Strooi als laatst na het bakken de pompoenpitten en/of pijnboompitjes erover.

 

Geef een reactie