1,1K
Zoete Witlof met Tijm
Ik kook eigenlijk nooit met TIjm. Onlangs kreeg ik van CelaVita een zakje met Tijm=Zeezout aardappelpartjes. En wat past er nou beter bij tijm dan zoete witlof? Een perfecte combi!
Ingrediënten
- 3 stronken witlof
- 3 el Honing
- 3 takjes Tijm Vers of Gedroogd
- 1 handje Pijnboompitjes
- 1 scheutje Boter
Instructies
- Snijd de witlof doormidden en haal het harde stuk eruit. Snijd de witlof daarna in kleine stukjes.
- Laat wat boter smelten in de pan en roerbak de witlof tot deze zacht is.
- Wanneer de witlof gaar is, doe je de 3 eetlepels honing en tijm erbij en zet de warmte bron hoog. Laat de witlof even sudderen in de honing. Schep daarna de witlof uit de honing op het bord.
- Bak als laatste de pijnboompitjes in de overgebleven honing om lekker gekarameliseerde pitjes te krijgen en strooi deze over de witlof.
Facebook Reacties