Aardappelkroketjes, we eten ze allemaal wel eens. Je eet ze zoals ze zijn met vlees en groenten. Waarom niet eens wat anders? Dat ik dol ben op spek en kaas weten jullie ondertussen wel, dus nu ook de aardappelkroketjes ingepakt met spek en kaas!

Voor dit recept gebruikte ik de (oven) aardappelkroketjes van de Lidl. (Die zijn trouwens erg lekker)

Print

Aardappelkroketjes

Ingredienten:

  • 15 Aardappelkroketjes
  • 1 pakje Ontbijt spek in plakjes
  • 2 plakjes Kaas
  • Kleine prikkertjes

Instructies:

  1. Verwarm de airfryer op 180 graden en bak de aardappelkroketjes alvast 4 minuten. 

  2. Snijd van de ontbijtspek 15 reepjes die om het kroketje heen passen. 

    Snijd ook van de kaas 15 dunne reepjes die je om het kroketje kan wikkelen.

  3. Leg de kaas op het reepje ontbijtspek en wikkel deze samen om het kroketje heen met de kaas aan de binnenkant. Zet vast met een prikkertje.

  4. Bak de kroketjes nog een keer 4 minuten op 180 graden in de airfryer.

  5. OVEN: Bak de kroketjes eerst 8 minuten op 200 graden. Wikkel ze dan om met kaas en spek. En bak nog een keer8 minuten op 200 graden. (Even kijken of ze al goed zijn, kan iets langer er in moeten. Afhankelijk van de kroketjes)

(Visited 25 times, 1 visits today)