Deze koolhydraatarme chocolade oopsies zijn weer eens wat anders dan de standaard oopsies. Ik heb het beslag van de oopsies ook wat zoeter gemaakt met de zoetstof van de kruidvat. De vulling maak je van roomkaas, wat cacao poeder en wat zoetstof. Voor de rest kan je gewoon het recept voor de oopsies aanhouden. Het volledige recept vind je onderaan de pagina.

Ik heb onlangs een hele mooie houder gekregen om filmpjes te maken zodat ik 2 handen vrij heb en niet met 1 hand nog moet filmen, dat schiet niet op. Dit is mijn eerste filmpje, nog lang niet perfect zoals je ziet. Zo krijg je wel inzicht hoe ik ze maak en hoe ze uit de oven komen.

Deze chocolade oopsies komen uit de oven. Maar uit de airfryer kan het natuurlijk ook. Het is dan wel makkelijk als je de bakplaat hebt.

Met dit recept voor chocolade oopsies maak je ongeveer 10-12 oopsies mét chocolade vulling.
Voedingswaarde per oopsie:
Koolhydraten:  0.4 gram
Eiwitten:           4.1 gram
Vetten:              4.35 gram

Print

Chocolade oopsies

Ingredienten:

  • 3 eieren
  • 100 gr roomkaas
  • 50 gr roomkaas
  • 3 gr cacao poeder
  • vloeibare zoetstof Kruidvat

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden

  2. Scheid de eieren in 2 kommen en klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf.

  3. Mix de eigelen met de 100 gram roomkaas in de andere kom.

  4. In een derde kom meng je de 50 gram roomkaas met de cacaopoeder en een scheutje zoetstof. Dit zet je nog even weg,

  5. Spatel het eiwit met de eigelen voorzichtig door elkaar en schep dit met een lepel op je bakplaat. Schep met 2 kleine lepeltjes in het midden een schepje chocolade roomkaas. 

  6. Bak de oopsies ongeveer 20 minuten op 150 graden.

  7. Airfryer: Bak de oopsies in een voorverwarmde airfryer op 150 graden in ongeveer 10-12 minuten gaar. 

(Visited 108 times, 1 visits today)