Deze courgette driehoekjes stonden vandaag nog niet op de planning! Eigenlijk wilde ik een lekker bankhang avondje. Maar als ik eenmaal wat op de planning heb staan om te maken (eigenlijk morgen) wil ik dat meestal ook gelijk klaar hebben. Dus wat doe je dan, juist! We maken het gewoon nog even. Én het was lekker.

Dit recept is goed voor 12 courgette driehoekjes en ze kunnen in de airfryer of oven.

Ik heb het filodeeg van Duca gebruikt. 1 vel (vierkant) kan je 2 rechthoeken uit halen. (wat je nodig hebt om een driehoek te vouwen) Sommige vellen zijn rechthoekig en daar haal je 3 stukken uit. (Snap je het nog?)

Je moet ze in ieder geval zo vouwen –> 

Print

Courgette driehoekjes

Ingredienten:

  • 280 gr geraspte courgette
  • 50 gr fetakaas
  • 20 gr parmezaanse kaas
  • boter om in te bakken
  • 1 flinke klont roomboter
  • peper
  • 6 plakken filodeeg

Overig:

  • Kwastje
  • Keukenpapier

Instructies:

  1. Laat het filodeeg ontdooien.

  2. Doe wat boter in de pan en bak de courgette ongeveer 5 minuutjes. Voeg peper naar smaak toe. Haal de courgette uit de pan en laat even uitlekken op wat vellen keukenpapier. 

  3. Meng de courgette met de feta en parmezaanse kaas. Laat de boter kort in een pannetje of magnetron smelten.

  4. Snijd de folideeg vellen in gelijk rechthoeken. Besmeer de vellen met wat gesmolten boter.

  5. Leg aan de linkerkant van elk filodeeg vel een eetlepel courgette vulling. Vouw nu in een driehoekje dicht en druk de randen goed aan. Vouw nogmaals de driehoekjes, net zolang tot het niet meer kan. (Ik kon de driehoekjes 2 keer omslaan. 

  6. Verwarm de airfryer op 160 graden en bak de courgette driehoekjes in 7 minuten krokant.

  7. Verwarm de oven op 200 graden en bak de driehoekjes in ongeveer 15 minuten krokant.

(Visited 19 times, 1 visits today)