2,5K
Dit heerlijke crème brûlée recept wijkt net een beetje af van het standaard recept met vanille. Omdat ik geen vanille stokje in huis had, heb ik kaneel geprobeerd. En ja… Het was super! Dit recept kan zowel in de oven als in de airfryer. Denk eraan dat er niet zoveel bakjes in de airfryer kunnen 😉
Creme Brulee
Ingrediënten
- 125 ml Melk
- 125 ml Slagroom
- 3 Eigelen
- 40 gr Suiker
- 25 gr Witte basterdsuiker
- 8 gr vanille suiker (1 zakje)
- Kaneel
Instructies
- Doe de melk en de room in en pannetje. Voeg een klein beetje kaneel toe. Breng het al roerend aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Splits de eieren en doe het eigeel in een kom. Klop daar de suiker en vanille suiker doorheen.
- Wanneer het melk/room mengsel gekookt heeft, giet je het mengsel bij de eieren met het suiker. Blijf roeren totdat het mengsel iets dikker wordt.
- Giet daarna het mengsel in 2 kleine ovenschaaltjes en zet het 30 minuten in de airfryer op 120 graden. (Kijk na 30 minuten even of ze goed stevig zijn, zo nodig kan je de tijd iets verlengen.
- Laat de bakjes daarna goed afkoelen in de koelkast. (Je kunt dit toetje makkelijk een dag van te voren klaar maken)
- Vlak voor het opdienen strooi je de basterdsuiker over de schaaltjes. Je kan hier met een keukenbrandertje makkelijk een krokant laagje van maken. De bakjes kan je ook kort onder de grill in je oven of magnetron zetten.
Facebook Reacties