Gevulde Chinese koolrolletjes in paprikasaus

Door Jamilla

Deze gevulde koolrolletjes zien er uit als een feestje! Mijn moeder maakte weliswaar deze rolletjes, maar ze kreeg er zoveel reacties op dat we besloten hebben het recept op mijn blog te zetten!

Je moet dus vertrouwen op mijn moeder, want ik heb ze niet gegeten. Geen zorgen, wij schuiven altijd graag aan bij haar!

Het fijne aan dit recept, het is makkelijk te combineren wanneer je koolhydraatarm eet, want de rest kan ook makkelijk aardappelpuree of gratin bij eten. En de koolhydraatarme eters bloemkoolpuree. (Let op! Dit moet je zelf nog toevoegen, staat niet in recept)

Het recept is genoeg voor 2 personen, ieder 3 gevulde koolrolletjes. (+Daarbij dan bijvoorbeeld bloemkoolpuree) . Ik zal later de voedingswaardes berekenen.

Gevulde Chinese koolrolletjes met paprikasaus

Pin
Porties: 2

Ingrediënten

  • 6 Chinese koolbladeren
  • 300 gram gehakt
  • 75 gram walnoten `
  • 250 gram champignons in plakjes
  • Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak

Paprikasaus

  • 2 Rode paprika's
  • teentje knoflook of meer
  • 100 ml water
  • 100 ml room
  • 1/2 bouillonblokje kip
  • 1 handje geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal de koolbladeren los en snijd het dikke witte stuk eraf. Kook de bladen 2 a 3 minuten. En laat afkoelen. Dep ze eventueel droog
  • Bak de champignons in wat boter of olie.
  • Breng het gehakt op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout. Vul dan de koolbladeren met het gehakt én de champignons. Leg de rolletjes in de ovenschaal.

Paprikasaus

  • Snijd het teentje knoflook fijn en fruit aan in een pan met wat olie. Snijd ondertussen de paprika fijn en voeg deze toe aan de pan. Voeg ook de 100 ml water en het halve bouillonblokje toe en laat het zachtje garen.
  • Zodra de paprika gaar is, pureer je de saus. Pas daarna voeg je de room toe.
  • Giet de saus over de koolrolletjes de kaas erover en verkruimel de walnoten over de schaal.
  • Bak de koolrolletjes in 35 minuten gaar op 180 graden.
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!
Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!