Witlof Ham en kaas met mascarpone

Door Jamilla
Witlof ham en kaas

Een gerecht wat iedereen waarschijnlijk wel eens gegeten of gemaakt heeft. Toch heb ik een extra’tje aan deze witlof Ham en kaas toegevoegd. Namelijk; mascarpone.

Wanneer er witlof op het menu staat, maak ik altijd extra. Ik neem namelijk de overgebleven rolletjes mee naar mijn werk als lunch. Dit kan je prima koud eten!

Het recept is voor 2 personen + een lunch. Je zou er ook met 3 personen van kunnen eten. Wij eten er vaak per persoon nog 2 speklapjes bij. Op deze manier hebben we een heerlijk maaltje, zonder aardappelen, rijst of pasta.

Witlof ham en kaas

Witlof ham en kaas met mascarpone

Pin
Porties: 3 porties

Ingrediënten

  • 1 kilo witlof
  • 300 gram ham naar keuze Bijv. schouderham
  • 6-7 plakken plakken kaas
  • 1/2 bakje mascarpone

Instructies

  • Snijd het uiteinde van de witlof af en snijd de witlof doormidden. Snijd dan de harde kern eruit. Kook de witlof beetgaar en laat afkoelen en uitlekken. (Je kan dit dus al een tijdje van te voren doen!)
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Leg wat stronkjes witlof op elkaar om een bundeltje te vormen en smeer er over de lengte wat mascarpone op. 1/3 van een plak kaas er op en rol een plakje ham erom.
  • Leg het witlof rolletje in een ovenschaal en herhaal dit met de overige witlof. Ik haal uit deze hoeveelheid witlof ongeveer 15-20 rolletjes.
  • Schuif je ovenschaal in de oven en laat in ongeveer 2o-25 minuten bakken.
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!