Koolhydraatarm Kokosbrood

Door Jamilla
Koolhydraatarm kokosbrood

Brood? Nee.. maar ik eet het wel als ‘brood’. Lekker beleggen met basilicum boter of bijvoorbeeld rosbief en een beetje mayonaise. Een boterham beleg je immers ook. Doordat ik hele amandelen én heel lijnzaad heb gebruikt zit er een redelijke bite in het brood.

Kokosmeel en lijnzaad zijn over het algemeen iets hoger in koolhydraten. Omdat ik heel lijnzaad gebruik, wordt een groot deel van het lijnzaad niet door het lichaam opgenomen. Je kan ook gebroken lijnzaad gebruiken. Kokosmeel en lijnzaad bevatten beide veel vezels, waardoor ik deze producten wel toepas in een koolhydraatarme levensstijl.

Ik heb deze kokosbrood besmeerd met basillicum boter, heerlijk!

Hoe maak je basillicum boter?

Nou, dat is eigenlijk super simpel en helemaal naar je eigen smaak aan te passen. Je hebt nodig; roomboter op Kamer temperatuur, verse basilicum blaadjes en zout.

Snijd de basillicumblaadjes fijn en meng deze door de roomboter met bijvoorbeeld een vork. Je kan het zo sterk maken als je zelf wil. Als laatste voeg je naar smaak zout toe. En klaar ben je!

Koolhydraatarm kokosbrood

Koolhydraatarm kokosbrood

Pin
Porties: 10 plakjes

Ingrediënten

  • 50 gram kokosmeel
  • 40 gram lijnzaad heel
  • 2 eieren
  • 2 eiwitten
  • 140 ml water
  • 1 scheutje olie
  • 1,5 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 50 gram amandelen

Benodigdheden

  • mini bakvorm
  • bakpapier

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng de kokosmeel, lijnzaad, bakpoeder met de eieren en water. Voeg ook de olie en het zout er aan toe. Als laatste voeg ik de hele amandelen toe.
  • Laat het enkele minuten rusten.
  • Bekleed de bakvorm met het bakpapier en giet het mengsel er in.
  • Bak de cake in +/- 40 minuten goudbruin.
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!
Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!