Home ReceptenKoolhydraatarm Koolhydraatarme Kaneel swirl

Koolhydraatarme Kaneel swirl

Door Jamilla
Koolhydraatarme kaneel swirl

Iets te vieren of opzoek naar een lekker tussendoortje? Zet dan deze koolhydraatarme kaneel swirl op tafel. Ik ben lekker op dreef met de koolhydraatarme baksels, al zeg ik het zelf. Eerder deze week maakte ik een heerlijke citroencake.

Ik maak graag wat kleinere cakes, zodat ik niet met een groot stuk zit. Deze cake is dan ook genoeg voor 10 plakken. De afmeting van mijn cakeblik is: 9 cm breed, 16 cm lang en 5.5 cm hoog. Om precies te zijn is het deze vorm van Dille & Kamille. Toch iets te veel? Geen paniek, deze cake kan je 4 dagen bewaren in een afgesloten trommel.

Ik heb in dit recept 15 gram kokosmeel gebruikt, je zou dit achterwege kunnen laten en 15 gram amandelmeel kunnen toevoegen.

Ik heb voor de foto van deze koolhydraatarme kaneel swirl een glazuur gemaakt dat ik over de cake heb gegoten. Dit heb ik gemaakt van Steviala frost en wat druppeltjes room. Dit staat niet in het recept en is ook zeker niet noodzakelijk!

Het leuke aan dit recept is, doordat je suikerlaagjes tussen het cake beslag maakt een echte swirl aan de binnenkant krijgt! Zo is de cake niet alleen ontzettend lekker, maar ziet hij er ook nog eens super feestelijk uit! Om blij van te worden!

Koolhydraatarme kaneel swirl

Koolhydraatarme kaneel swirl

Pin
Porties: 10 plakken
calorieën: 142.6kcal

Benodigdheden

  • Bakpapier
  • Cakevorm ( mini)

Ingrediënten

  • 85 gram amandelmeel
  • 60 gram mascarpone
  • 35 gram roomboter
  • 3 eieren
  • 15 gram kokosmeel
  • 20 gram steviala ery-pure of andere suiker vervanger
  • 1 flinke tl bakpoeder
  • 1 tl vanille aroma

Swirl

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng de amandeelmeel, kokosmeel, bakpoeder en de Steviala ery-pure.
  • Laat de boter smelten in de magnetron en voeg dit samen met de eieren, mascarpone en vanille aroma toe aan het beslag. Roer tot een glad beslag. (Bijv. met een garde)
  • Doe het bakpapier in de cakevorm en schep 3 a 4 eetlepels op de bodem.
  • Meng de 20 gram steviale ery-pure met de kaneel, strooi de helft hier van over het beslag in de cake vorm.
  • Schep weer een paar eetlepels beslag in de cake vorm ( dus op het suikerlaagje ) en strooi ook nu weer een laagje kaneel suiker eroverheen. Schep als laatste het over gebleven beslag in de cake vorm.
  • Bak de cake op 180 graden en 30 minuten. Eet smakelijk!
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @Knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!

Nutrition

Portie: 1plak | Calorieën : 142.6kcal | Koolhydraten: 1.3g | Eiwitten: 6g | Vetten: 12.6g
Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!