Koolhydraatarme cake | Simpel en lekker

Door Jamilla
Koolhydraatarme cake

Ik moest er toch eens aan geloven. En hier is hij dan, mijn koolhydraatarme cake. En wat ben ik er blij mee! Eigenlijk was ik al jaren lang in gevecht met amandelmeel en suikervervangers om een lekkere koolhydraatarme cake te maken. Helaas tevergeefs. Elke keer weer een teleurstelling. Té droog, Té veel ei-smaak of gewoon niet lekker.

Ik heb als suikervervanger Ery-pure gebruikt van Steviala. 0 calorieën, dus ook geen koolhydraten. Ideaal! Nog belangrijker, de smaak. Vaak proef ik bij suikervervangers een licht tintelende/verkoelende nasmaak, waardoor ik het laat staan. Gelukkig is dat bij Ery-pure absoluut niet het geval! Deze kan je hier kopen: Steviala Ery-Pure

Steviale Ery-pureIk bak het liefst met zoveel mogelijk producten die je makkelijk kan krijgen, en je niet dagen opzoek moet om de producten bij elkaar te krijgen. Nee, ik hou van makkelijk. Dit product is trouwens makkelijk verkrijgbaar online. (400 gram – €8,95/9,95) Ik heb in dit recept maar 15 gram gebruikt.. dus voorlopig kan ik nog wel vooruit.

Check alle producten van BregjeOm de citroencake wat extra smaak mee te geven heb ik ook de citroendruppels van Steviala gebruikt. Wel in combinatie met citroensap, je kan de druppels ook weglaten en alleen citroensap gebruiken. (De citroendruppels zijn ook lekker in yoghurt!) Laat je de druppels weg in het recept, dan kan je ervoor kiezen om 5 gram extra Steviale ery-pure toe te voegen.

Let op! Voor dit recept heb ik een kleine cakevorm gebruikt en haal hier 10 plakjes uit. De voedingswaarden staan ook helemaal onderaan het recept.
Khd: 0,7 gr. | Eitwit: 4 gr. | Vet: 9,1 gr. | Calorieën: 100,7.

Snel op de hoogte als ik een nieuw recept plaats? Volg me dan op Insta 🥰

Koolhydraatarme cake

Koolhydraatarme cake

4.30 van 10 stemmen
Porties 10 plakjes
calorieën 100.7 kcal

Equipment

 • Mini bakvorm
 • Bakpapier

Ingrediënten
  

 • 65 gram amandelmeel
 • 45 gram mascarpone
 • 25 gram gesmolten roomboter
 • 2 eieren
 • 15 gram Steviala Ery-Pure of andere suikervervanger
 • scheutje citroensap naar smaak
 • druppels Steviala citroendruppels
 • 1 flinke tl bakpoeder

Instructies
 

 • Verwarm de oven op ongeveer 170 graden
 • Doe de amandelmeel in een kom en voeg hieraan de Steviala ery-pure aan toe. Voeg daarna ook de eieren, gesmolten roomboter, mascarpone, citroensap en de citroendruppels aan doe. Ook het bakpoeder kan je er aan toevoegen.
 • Meng dit goed door elkaar. Plaats het bakpapier in de vorm en giet het beslag in de cakevorm.
 • Bak de cake in 30 minuten gaar op 170 graden.Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!