Koolhydraatarme granola met koekkruiden

Door Jamilla
Koolhydraatarme granola

Yoghurt met een lekkere koolhydraatarme granola, een prima ontbijtje of tussendoortje. Je kan natuurllijk lekker variƫren met kruiden, maar ik heb deze keer voor koekkruiden gekozen.

Deze hoeveelheid is genoeg voor 350 gram granola. Dat zijn 14 porties van 25 gram. Zoals je ziet heb ik behoorlijk wat noten, pitten en zaden gebruikt. Dat geeft een lekkere variatie in het geheel. Deze noten, pitten en zaden zijn ook erg goed voor de vezels en vetten. Niet verkeerd om in huis te hebben en bijvoorbeeld over andere gerechten te strooien of gebruiken.

De voedingswaarde vind je onderaan het recept!

Koolhydraatarme granola

Koolhydraatarme granola

4.25 van 4 stemmen
Porties 14 porties Ć” 25 gram
calorieƫn 153 kcal

Ingrediƫnten
  

  • 70 gram pompoenpitten
  • 70 gram amandelen
  • 70 gram walnoten
  • 30 gram sesamzaad
  • 30 gram chiazaad
  • 30 gram gebroken lijnzaad
  • 30 gram geraspte kokos
  • 1 eiwit
  • 30 gr. gesmolten roomboter
  • 12 gr erytritol
  • 1 gram koekkruiden

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 150 graden
  • Maal de walnoten en amandelen , ze mogen best nog wel grof gemalen zijn.
  • Meng daarna alle noten, pitten en zaden door elkaar met de erytritol en de koekkruiden.
  • Klopt het eiwit los met een vork en voeg daar de gesmolten boter aan toe. Giet het mengsel dan door de noten, pitten en zaden. Roet het goed door.
  • Leg de granola op een bakplaat met bakpapier en verdeel het goed over de plaat.
  • Bak de granola 15 minuten en schud dan even om. Bak het dan nogmaals 15 minuten. Laat het daarna afkoelen zodat het knapperig wordt. Bewaar het in een afgesloten bakje.


Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!