2,5K
Uit het niets kwam dit uit mijn oven. Nouja, in eerste instantie wilde ik alleen de tulbandjes bakken, maar als snel kwamen daar noten en pitten bij en natuurlijk de avocado mousse! Het resultaat? Een prima recept voor de kerst!
Ik heb mini tulband vormpjes gebruikt ter grootte van een cupcake vormpje. Deze zou je natuurlijk ook kunnen gebruiken. Gebruik je dit als lunch? Reken dan op 2 tulbandjes per persoon.
Tulband vormpjes kocht ik hier –> Tulband vormpjes kopen
Ik heb 50 gram avocado voor de mousse gebruikt, als je 1 avocado hebt heb je meer dan voldoende!
Hartige tulband met zoete avocado mousse
Ingrediënten
- 2 eieren
- 55 gram monchou
- 6 gram roomboter
- 6 gram kokosmeel
- 1 snufje bakpoeder
- 10 gram walnoten
- 10 gram pompoenpitten
- 5 gram lijnzaad
- 5 gram sesamzaad
Zoete avocado mousse
- 50 gram avocado
- 30 gram mayonaise
- 6 gram pesto
- scheutje zoetstof
Garnering
- wat extra sesamzaadjes en pompoenpitten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de eieren met de monchou en boter. Klop dit goed los. Voeg daarna het kokosmeel en bakpoeder toe.
- Voeg daarna de noten en pitten/zaden toe een het beslag.
- Verdeel het beslag over 4 bakvormpje en bak af in 25 minuten op 180 graden.Belangrijk! –> Laat goed afkoelen, dan kan je het makkelijk uit het vormpje halen.
Zoete avocado mousse
- Prak de avocado fijn en meng dit met de pesto en mayonaise. Voeg naar smaak wat zoetstof toe. Zodra de tulbandjes zijn afgekoeld, kan je dit in de tulband gieten of erop, of ernaast. Net wat je wil!
Facebook Reacties