Gevulde paprika met gehakt en salsa | koolhydraatarm | familyfood

Door Jamilla

Aan tafel met een kleine meid van 2, ik die koolhydraatarm eet en Danny die vooral lekker wil eten. En toch staat er elke dag weer een lekkere maaltijd op tafel waar we alle drie van smullen.

Ik vertik het om voor mezelf apart te koken. Met een kleine aanpassing is mijn maaltijd vaak al snel koolhydraatarm.

Zo ook deze maaltijd, Danny en Tess hadden naast de gevulde paprika’s rijst. En ik bloemkoolrijst.

En dan had ik ook nog de opdracht om met een product van Santa Maria een lekkere maaltijd op tafel te zetten. En ik zou mezelf niet zijn als ik het weer eens totaal anders zou doen. Ik heb de salsa samen met het gehakt en wat kaas gebakken in de pan en dat als vulling gebruikt voor de maaltijd.

De tomaten saus is op basis van Tomaten Frito met mascarpone. (Eet je koolhydraatarm? Tomaten frito geeft 9gr. Khd per 100 gram. Je zou ook tomatenblokjes kunnen pakken)

Tomaten frito is al wat gekruid, maar niet tè. Ik heb het even voor het gemak gebruikt. Sneller kan je geen sausje maken. Door de mascarpone wordt de saus heerlijk zacht en romig.


Wat heb je nodig? (2a3 personen)

  • 300 gram gehakt
  • 3 paprika’s
  • Half potje salsa Santa Maria
  • 350gr. Tomaten frito Heinz
  • 125gr. Mascarpone
  • 50gr. Geraspte kaas
  • 2 plakjes cheddar

Extra:

-Rijst of bloemkoolrijst. Pasta kan ook.

– Eventueel nog wat Italiaanse kruiden om de saus extra op smaak te brengen.

– Ovenschotel

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verwarm in een steelpannetje de tomaten frito en roer de mascarpone erdoor. Zodra dit goed gemengd is, zet je het nog even weg.

Bak het gehakt rul samen met de salsa. Haal zodra het gehakt gaar is, de pan van het vuur en roer de geraspte kaas er door heen.

Snijd de paprika’s rond het steeltje en verwijder de pitjes. Snijd de paprika ik 3a4 stukken. (Ik volg de lijnen die de paprika aangeeft, zie foto)

Zo krijg je stukjes die je makkelijk kan vullen. Een soort bootjes.

Leg in de ovenschaal een dun laagje van de saus en leg daarop de paprika partjes. Vul ze met het gehakt mengsel. Als laatste de cheddar erop.

Bak de schotel in 30 minuten af.

Mocht je er (bloemkool) rijst bij eten maak dan de andere helft van de saus (tomaten frito + mascarpone) warm en giet dit bij je (bloemkool) rijst.

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!