KHA | Pannenkoek met spinazie en feta

Door Jamilla

Koolhydraatarme pannenkoeken, dat recept heb ik al eens gedeeld. Deze variant, verschilt daar iets van. Ik heb nu bijvoorbeeld psylium vezels toegevoegd, wat je met een gerust hart kan eten. Bijna niemand behaalt het benodigde aantal vezels per dag. Door in recepten wat extra vezels te gebruiken, ben je al weer een eindje opweg qua vezel inname.

(Psylium vezels bij de Kruidvat zijn nu 2e halve prijs–> 2 potten voor €7,50 tot en met 5 juli)

Dit recept is voor 1 persoon. Je kan er 1 grote pannenkoek van bakken, of 2 kleintjes.

Pannenkoek met spinazie en feta

Pin
Porties: 1

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 40 gr mascarpone
  • 4,5 gr psyliumvezels
  • 50 gr spinazie diepvries en ontdooid
  • 30 gr feta verkruimeld
  • bakboter

Instructies

  • Meng de ontdooide spinazie met de verkruimelde feta. En zet dit nog even weg.
  • Meng het ei, mascarpone en psyliumvezels. Roer dit goed door, zodat het een glad mengsel is. ( Laat het niet te lang staan, door de vezels wordt het beslag steeds dikker)
  • Verwarm een bakpannetje en doe hier de boter bij in. Zodra de boter heet is, schep je het beslag erin. Bak aan 1 kant gaar en draai om. Leg nu op de bovenkant het mengsel van spinazie en feta. en vouw dicht. Laat nog even zachter verwarmen en draai zo nodig nog een keer om.
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!
Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!