Welneee, het lijkt eigenlijk helemaal niet op muffins. Het heeft alleen de vorm. Maar goed, deze muffins zijn dus super lekker! Ik heb verschillende soorten kaas gebruikt, ricotta, parmezaanse kaas Γ©n Boursin voor de smaak. Zacht maar toch met wat pit.
In het recept heb ik 250 gram courgette geraspt. (Kleine courgette) Daarna het vocht er uit geknepen. Dan blijft er ongeveer zo’n 150 gram over. Iets meer of minder is niet erg.
Nu ik dit typ krijg krijg ik weer trek in deze koolhydraatarme muffins. Helaas zijn ze alweer op. Zelfs Danny die niet van courgette houdt, heeft er van gegeten.
Uit dit recept maak je 8 muffins. Het is wel verstandig om de papieren muffinvormpjes in een harde muffinvorm te zetten. (Zie foto)
Wat heb je nodig?
250 gram courgette geraspt
200 gram ricotta
90 gram Boursin knoflook
30 gram Parmezaanse kaas. (Gewone geraspte kaas kan ook)
1 ei
Peper/zout
Schone theedoek
Muffin vormpjes
Verwarm de oven voor op 180 graden Doe de geraspte courgette in het midden van de thee doek en wring het vocht er uit.
Meng in een kom de ricotta, Boursin, parmezaanse kaas en het ei door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Roer daarna ook de courgette erdoor.
Zet de muffin vormpjes klaar en vul deze. Bak de muffins af op 180 graden in ongeveer 35-40 minuten.