Koolhydraatarme boterham

Door Jamilla
Koolhydraatarme boterham

Deze koolhydraatarme boterham, nouja zo noem ik het, is snel en makkelijk te maken. Natuurlijk ken ik ook wel een koolhydraatarme oopsie, maar ik heb weinig geduld om het eiwit op te kloppen. Vandaar dat ik gekozen heb voor een makkelijk recept met wat etra bite/vezeltjes erin in de vorm van chiazaad.

En juist die extra bite, daar ben ik blij mee! Je hebt ook echt het gevoel dat je iets eet.

Ik bak het beslag op een bakplaat met bakpapier. Het wordt één grote boterham die ik na het bakken in 2 stukken snijd en lekker beleg. (Ik heb 3 belegde varianten gemaakt, deze komen nog online!)

Het beslag is echt een kwestie van mengen, roeren en bakken maar. Ik heb de afgelopen jaren meerdere soorten koolhydraatarm ‘brood’gebakken. Je vindt ze hier: Bekijk alle brood baksels

Je kan dit recept ook als pizzabodem gebruiken, heb ik zelf ook al gedaan!

* gebruik niet te veel bakpoeder, dat geeft een nare nasmaak.

Voedingswaarde koolhydraatarme boterham:

De voedingswaarde voor het hele recept:
3 gr. koolhydraten
9,6 gr, Eiwit
13,9 gr. vet
175 calorieën

Koolhydraatarne boterham

Koolhydraatarme boterham

5 van 1 stem
Porties 2 Boterhammen
calorieën 87.5 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 ei
  • 60 gr Griekse yoghurt 10%
  • 10 gr Chiazaad
  • 1 mp bakpoeder

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Meng alle ingredienten goed en giet het beslag op de ovenplaat met bakpapier. Je kan het een beetje vormen op de bakplaat. Zorg dat het niet te dik is.
  • Bak het eerst ongeveer 20 minuten, draai het daarna om en bak nogmaals 10 minuten. (Je kan het beste met een mes onder het brood door om het los te maken van het bakpapier.)
Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!