Koolhydraatarme Nasi Singapore

Door Jamilla
Koolhydraatarme nasi singapore

Vorige maand maakte ik al eens koolhydraatarme nasi Singapore , maar helemaal tevreden was ik nog niet. Ik had een marinade gebruikt die te hoog was in koolhydraten, dat moest sowieso anders kunnen. En ja hoor, in dit recept gebruik ik speklappen. De gemarineerde speklappen (Tandoori) van AH. (Je kan eventueel ook een andere soort pakken, maar deze past er qua marinade het beste bij)

Dit gerecht bevat per portie 8 gram koolhydraten, waarvan 7,5 gram uit groenten! En toch heb je door de gamba’s en speklappen niet het idee dat je alleen maar groenten aan het eten bent.

Niet zo dol op gamba’s? Dan kan je ze ook weglaten en misschien iets meer vlees toevoegen. Wij hebben dit gerecht met het hele gezin gegeten, terwijl Danny niet zo’n fan is van bloemkoolrijst, mag ik dit wél voorzetten met bloemkoolrijst. Ook Tess (4jr) heeft heerlijk zitten smullen. Ik heb er voor hun wel wat kroepoek bij gezet. (En seroendeng/ gebakken uitjes)

Voedingswaarde per portie:

Koohydraten: 8gram
Eiwitten: 23gram
Vetten: 37gram

Calorieen: 457

Koolhydraatarme nasi singapore

Koolhydraatarme Nasi Singapore

5 van 1 stem
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 450 gram bamigroenten
  • 350 gram gemarineerde speklap tandoori Albert Heijn ( Of andere soort)
  • 200 gram gamba's of garnalen naturel bevroren of vers
  • 2 teentjes knoflook
  • 2-3 el kerrie
  • 20 ml olie om in te bakken
  • 20 ml sojasaus 1,5 eetlepel ongeveer

Optioneel:

  • Bosuitjes om te garneren
  • Snufje laos en djahé om op smaak te brengen

Instructies
 

  • Snijd de speklap in stukjes en bak deze in een pannetje, voeg ook de (bevroren) gamba's hier aan toe. Zodra beide gaar zijn, haal het pannetje van de hittebron en zet nog even weg.
  • Snijd de rode peper uit het bamipakket fijn, net zoals de knoflook. Bak deze in de olie.
  • Voeg daarna de bamigroenten toe en laat die enkele minuten bakken. Dan kan ook de bloemkoolrijst erbij.
  • Breng het geheel op smaak met Kerrie en sojasaus, en voeg als laatste de gamba's en stukjes speklap toe. Je kan eventueel wat van het vocht/vet wat uit de speklappen en gamba's is gekomen tijdens het bakken toevoegen aan de nasi. (lekker!)
  • Voeg zonodig wat zout toe.
Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!