Het is fijn om zo af en toe een makkelijk en snel recept op tafel te zetten voor het hele gezin. Vandaag deze spitskool saté. Die jawel, ook nog koolhydraatarm is. Ik eet er bloemkoolrijst bij en de rest gewone rijst.
Pindakaas koolhydraatarm?
Nee, niet helemaal. Ik heb 50 gram gebruikt in mijn recept, dat is genoeg om er een lekkere smaak aan te geven. Wist je dat de pindakaas van Jumbo huismerk maar 10,2 koolhydraten bevat per 100 gram? (Ik gebruik het liefst zo veel mogelijk producten die ik in huis heb)
Voedingswaarde spitskool saté
–> Voedingswaarde is hier wél inclusief 150 gram bloemkoolrijst. Een complete maaltijd dus.
Koolhydraten : 11.3 gram ( Waarvan 9.6 uit groenten!)
Eiwitten : 37.5 gram
Vetten: 14,3 (Je kan eventueel slagroom ipv van water toevoegen mocht je ver van je vet inname afzitten)
Geen recepten missen? Volg me:


Spitskool saté
PinIngrediënten
- 400 gram spitskool gesneden
- 350 gram wokblokjes of kip
- 50 gram pindakaas
- 100 ml water
- 1 blokje bouillon maggi ( kleine blokjes
- 1 snufje kerrie
- 1 tl sambal optioneel
- zout/peper naar smaak
- Boter/olie om in te bakken
Instructies
- Verwarm de olie of boter in een pan en bak hierin de blokjes vlees bijna gaar. Voeg ook de spitskool toe en wok dit verder.
- Voeg na enkele minuten het water toe en verkruimel het bouillon blokje erboven. Ook de pindakaas kan er bij in. Roer het geheel goed door en laat het nog 15 minuten zachtjes verder pruttelen.
- Voeg naar smaak zout, peper en/of sambal toe. (Zorg wel dat je er nog rijst of bloemkoolrijst bij maakt)