Home ReceptenKoolhydraatarm Koolhydraatarme tiramisu

Koolhydraatarme tiramisu

Door Jamilla
Koolhydraatarme tiramisu

Lekker eten en genieten, maar wel koolhydraatarm. Daarom deze koolhydraatarme tiramisu. Zonder rauw ei overigens, want ben nog steeds zwanger en durf dat niet aan. Ik heb er gewoon een super makkelijke versie van gemaakt.

Ik kreeg al verschillende keren de vraag waar ik de lange vinger mee zou vervangen. Daarvoor heb ik mijn cake recept gebruikt. Ipv van een cake vorm, heb ik een platte cake gemaakt. (quichevorm van 21x 21)

De vorm die ik voor de tiramisu zelf heb gebruikt is misschien 20 cm lang 9cm breed. (Niet zo groot dus)

Precies dik genoeg om mooie laagjes mee te maken. Het recept voor de cake is genoeg voor dit tiramisu recept voor ongeveer 4 a 5 niet al te grote porties. Het is best machtig.

Ik heb het recept niet ontzettend zoet gemaakt. Je zou bijvoorbeeld in de cake wat extra erythritol kunnen toevoegen, in de koffie of in het roommengsel. Gewoon even proeven tussen door 🙂

Koolhydraatarme tiramisu

Koolhydraatarme Tiramisu

Pin
Porties: 4

Ingrediënten

Koolhydraatarme (platte) cake voor tiramisu

  • 65 Gram amandelmeel
  • 45 gram mascarpone
  • 25 gram gesmolten roomboter
  • 15 gram erythritol Steviala,Sukrin etc.
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder

Roommengsel voor Tiramisu

  • 100 gram ongeklopte slagroom
  • 200 gram mascarpone
  • 1 scheutje vanille aroma
  • zoetstof/ erythritol naar smaak

Koffie

  • 1 kopje koffie of espresso

Overig

  • 3 el cacaopoedeer

Instructies

Cake

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Meng alle ingrediënten voor de cake tot een glad beslag.
  • Bekleed een platte bakvorm met bakpapier en giet het cakemengsel hierin. Bak de platte cake in 30 minuten gaar.

Roommengsel

  • Klop de slagroom met (vloeibare) zoetstof of erythritol naar smaak stijf. Meng daarna de mascarpone en vanille aroma erdoor.

Koffie

  • Pak een (oven)schaaltje waar je de tiramisu in wil maken. (Aparte schaaltjes kan natuurlijk ook )
    Snijd de cake in plakken ter grootte van je schaal. Dip de cake in de koffie en leg de plak op de bodem van de schaal. Smeer een laag van het roommengsel hier overheen. Strooi wat cacaopoeder erop. (1 theelepel )
  • Snijd nog een plak van dezelfde grootte en dip ook deze weer in de koffie. Leg deze plak op het roommengsel en smeer weer een lekkere laag van het roommengsel erop. Strooi het overige cacaopoeder over de bovenkant.
    Je kan ter garnering wat roodfruit toevoegen. (Zie foto)
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @Knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!
Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!