De lekkerste koolhydraatarme pannenkoeken bak je zo!

Door Jamilla
koolhydraatarme pannenkoek

Koolhydraatarme pannenkoeken dus. recept met amandelmeel zal je niet snel op mijn blog vinden. Omdat ik simpelweg de smaak en/of structuur niet lekker vind. Amandelmeel en ik zijn geen goede combi. Tótdat ik vanochtend achter in mijn kast graaide naar het amandelmeel, ik moest het nog ergens hebben. Want wegdoen vond ik zonde.

Er staan hier nog wel eens pannenkoeken op het menu aangezien we een kleine dame hebben rondlopen die daar dol op is. Meestal nam ik een omelet met ham en kaas om toch een beetje mee te doen. Dat moet anders bedacht ik me. En ja hoor, het is gelukt.

Ik zie vaak de vraag naar pannenkoeken die niet naar omelet smaken. Ik denk dat mijn koolhydraatarme pannenkoek het antwoord is! Dit recept is goed voor 5 kleine pannenkoekjes, gebakken in een pannetje van 16cm doorsnede. Ik houd niet zo van die grote lappen, Ik denk juist omdat ik een klein pannetje heb gebruikt, mijn pannenkoeken lekker dun blijven en niet van die ‘sompige lappen’ krijgt.


Voedingswaarden:
Per 5 pannenkoekjes, (hele recept)

Koolhydraten: 3,4
Eiwitten: 23,2
Vetten: 50,1
Calorieën: 556

(Lees hier waarom we geen calorieen tellen wanneer je koolhydraatarm eet)

KokenKoken

Pannenkoek beleggen

Ik heb mijn pannenkoek belegd met ossenworst, mascarpone en wat lente ui. Maar je zou ook kunnen kiezen voor een zoete pannenkoek, mix dan wat frambozen/aardbeien met wat mascarpone en zoetstof en doe dit over de pannenkoek. En natuurlijk is ham en kaas ook super lekker!
Ik heb zelfs 2 pannenkoeken zo opgegeten. Het is een heerlijk handzaam formaatje, die je zo weg hapt.

koolhydraatarme pannenkoek

ps; Wist je dat je ook een heerlijke pannenkoektaart kan maken? Bekijk hier het recept.

koolhydraatarme pannenkoek

Koolhydraatarme pannenkoeken

4.37 van 11 stemmen

Ingrediënten
  

 • 2 eieren
 • 35 gr roomkaas
 • 12 gr amandelmeel
 • 20 gr roomboter
 • 1 scheutje zoetstof
 • boter/olie om te bakken

Optioneel

 • kaneel Dit is niet persé nodig

Instructies
 

 • Mix de eieren luchtig met een mixer. Laat ondertussen de roomboter even smelten in de magnetron of een klein pannetje. (Dit gaat door het beslag heen)
 • Doe het amandelmeel, roomboter, roomkaas en zoetstof door de eieren heen en mix het goed door. 
 • Laat de bakboter/olie warm worden in een pannetje en schep wat beslag in de pan. Draai de pan goed rond, zodat je een mooie ronde dunne pannenkoek krijgt. (schep er dus niet te veel in).
  Even aan beide kant bakken en klaar! 

Volg me ook via Instagram: knutselenindekeuken

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!