Makkelijke kokosmakronen
Print

Makkelijke kokosmakronen
Heerlijke krokante kokosmakronen, gemaakt met maar 2 ingredienten! Een perfect recept voor even snel als je onverwacht visite krijgt. Ik maak dit recept in de airfryer, maar dit kan ook uitstekend in de oven!
Aantal: 15 Koekjes
Ingredienten:
- 150 gr. Gecondenseerde melk (1 blikje - 397gr.)
- 150 gr. geraspte kokos
Instructies:
-
Meng de kokos en de gecondenseerde melk door elkaar tot een plakkerig mengsel. Druk dit met een lepel zachtjes aan.
-
Zet het mengsel afgedekt in de koelkast voor ongeveer 30 minuten. Het mengsel stijft dan wat op zodat je er straks wat makkelijker balletjes van kan draaien.
-
Verwarm de airfryer op 180 graden.
-
Haal het mengsel uit de koelkast. Maak je handen iets nat en pak wat mengsel en draai er een balletje van. Druk deze voorzichtig plat. Leg de balletjes in het mandje van de airfryer. Ik gebruik een velletje aluminium folie eronder, zodat ze niet aan het mandje kleven.
-
Bak de koekjes in ongeveer 8-10 minuten goudbruin.(Dat ligt een beetje aan de grootte) Laat even afkoelen op een bord zodat ze krokant worden. Eet smakelijk!
(Visited 290 times, 2 visits today)
Klinkt heerlijk!
Heb je de gecondenseerde melk eerst in het blikje gekookt? Of gebruik je het vloeibaar
Hoi Marjan,
Je kan het zo gebruiken! Je hoeft het niet eerst te koken! 🙂
Zijn de makronen glutenvrij?
Hoi Katja,
Ja hoor. Deze zijn glutenvrij.
Het is mogelijk dat gecondenseerde melk gluten bevat, maar volgens mij is dat bij de meeste soorten niet 🙂
Groetjes Jamilla